Aksaray'da 145 yeni öğretmen göreve başladı

Öğretmen atamalarının açıklanmasının ardından Aksaray’da meslek hayatına yeni başlayan 145 öğretmen ‘Uyum Eğitimi’ seminerini tamamlayarak görevlerine başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aksaray'da 145 yeni öğretmen göreve başladı

Aksaray'da 12 - 14 Eylül tarihleri arasında aday öğretmenlere yönelik düzenlenen 'Uyum Eğitimi' semineri tamamlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, uyum eğitimine değinerek," Mesleğe ilk defa atanan aday öğretmenler atandıkları yerlerde karşılaşacakları coğrafi, kültürel ve sosyo ekonomik şartlar eğitim ve öğretime doğrudan etki etmektedir. Bu kapsamda etkinin olumsuz yönlerinin olabildiğince giderilerek mesleğe daha bilinçli ve umutlu başlamaları için, aday öğretmenlerimize yönelik seminer düzenledik. Seminer kapsamında öğretmenlerimize müdürlüğümüzün kurumsal yapısı ile ilin coğrafi, tarihi ve kültürel yapısı hakkında çeşitli bilgiler verildi. Aynı zamanda çeşitli kamu kuruluşlarına, okullara ziyaretler düzenlenerek öğretmenlerimizin kurumların iş ve işleyişleri hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı” dedi.

Eğitimin son gününde yeni öğretmenlerle bir araya gelen Milli Eğitim Müdür Deneri, öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu belirterek, öğretmenlere görevlerinde başarılar diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber