İstanbul'dan Anadolu'ya uzanan yardım eli

İstanbul Esenyurt Belediyesi ile Dosteli Yardım Eğitim ve Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘1 Defter, 1 Kalem’ kampanyasıyla Anadolu’nun farklı yerlerinde yaşayan binlerce öğrenciye yeni eğitim öğretim yılı öncesinde hediye paketi gönderildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 21:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'dan Anadolu'ya uzanan yardım eli

İstanbul Esenyurt Belediyesi ile Dosteli Yardım Eğitim ve Kültür Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği '1 Defter, 1 Kalem' kampanyasıyla Anadolu'nun farklı yerlerinde yaşayan binlerce öğrenciye yeni eğitim öğretim yılı öncesinde hediye paketi gönderildi.

Karabük'ten Malatya'ya toplam 12 ilde yardıma muhtaç öğrenciler için hazırlanan koliler dernek gönüllülerince dağıtım noktalarında sahiplerine teslim edilmeye başladı. Tüm Türkiye genelinde dün başlayan yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte Esenyurt Belediyesi ile Dosteli Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği kampanya içersinde Karabük'ün Eflani ilçesinde 300 öğrenciye, okul kırtasiyesinden giyime kadar hazırlanan hediye paketleri dağıtıldı. Eflani Şehit Alişen Korkut Ortaokulu'nda eğitim gören 300 öğrenciye dağıtılmak üzere getirilen hediye paketlerini gören çocukların en büyük sevinci ayakkabılar oldu. Yırtık ve lastik ayakkabılar ile okula başlamak zorunda kalan öğrenciler yeni ayakkabıları görünce mutlulukları ve sevinçleri gözlerinden okundu.

Okul bahçesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Eflani İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Dursun Beşir, daha önce buna benzer yardımlar gördüklerini ancak bu kadar düzenli ve en ince detayına kadar hazırlanan malzeme görmediklerini söyledi.

Beşir, İstanbul'dan kalkarak buraya kadar gelip öğrencileri giydirdiklerinden ve desteklerinden dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na da teşekkür ederek emeklerinin çok büyük olduğunu ifade etti.

İstanbul'dan hediyeler getirdiklerini söyleyen Dosteli Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Sakine Tükek de şöyle konuştu: “Hediyeleşme bizim ananelerimizde vardır. Hediye alıp vermek çok güzel bir duygudur. Bu hediyelerimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Çok güzel sponsorlarımız var. Bu hediyeleri size gönderen Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu'na ve malzemeleri veren fimalara teşekkür ediyoruz.”

Tükek, ayrıca, yardımların Zonguldak,Karabük, Çorum, Tokat, Erzincan, Erzurum, Sivas, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Hacıbektaş olmak üzere 12 bölgede yaklaşık 5 bin öğrenciye dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber