Narlıdere'de İmam Hatip tepkisi

İZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Oğuzhan İlköğretim Okulu bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu açmasına, eğitimciler ve bölge halkı tepki gösterdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Eylül 2013 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Narlıdere'de İmam Hatip tepkisi

İZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Oğuzhan İlköğretim Okulu bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu açmasına, eğitimciler ve bölge halkı tepki gösterdi.

Okul önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen üyeleri, sınıf mevcutlarının düşürülerek nitelikli eğitim verilmesini ve İmam Hatip Ortaokulu'nun kapatılmasını istedi.

Narlıdere Oğuzhan İlköğretim Okulu'nda yeni eğitim dönemiyle birlikte Narlıdere İmam Hatip Ortaokulu'nun açılmasına karşı Eğitim-Sen 6 No'lu Şube, eğitimciler ve 'Diren Narlıdere Halk Forumu' adı altında biraraya gelen 60 Narlıdereli tepki gösterdi.

Eğitim-Sen İzmir 6 No'lu Şube Başkanı Duran Sınacı, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 20 öğrenci velisinden 'İmam Hatip Ortaokulu' istediklerine dair dilekçe üzerine böyle bir uygulama yapıldığını öne sürdüğünü, ancak duyumlara göre sadece 7 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi. Milli Eğitim ve okul müdürlüğünün hiçbir şekilde kesin öğrenci sayısı ve konuyla ilgili bilgi vermediğini belirten Sınacı, "Narlıdere'de okul dönüşümleri sonrasında 7 ilkokul ve 6 ortaokul oluşturulmuştur. Sınıf mevcutlarını azaltarak eğitim nitelikli hale getirme için gereken önlemleri almak yerine zorlamalarla Oğuzhan İlkokulu bünyesende İmam hatip Ortaokulu açılması yoluna gidilmiştir. Bu dayatmayı kabul etmiyoruz" dedi.

İmam Hatip Ortaokula'na bir müdür ve müdür yardımcısı ataması yapıldığını, mevcut Oğuzhan İlköğretim Okulu'ndaki bir dersliğin tahsis edildiğini belirten Sınacı, "Eğitim- Sen olarak zorunlu din dersleri uygulamasına son verilmesi, zorlamalarla Narlıdere'de açılan İmam Hatip Ortaokulu'nun kapatılması, nitelikli eğitimin gereği için sınıf mevcutlarının düşürülmesi için gerekli çalışmanın yapılması ve herkesin anadilinde eğitim hakkının somut olarak hayata geçirilmesi konularında ısrarlıyız" dedi. Sınacı, devletin ağırlıklı olarak bir dinin yada mezhebin eğitimini zorunlu yada seçmeleri olarak vermemesi gerektiğini söyledi. Devtetin sosyal yaşamı örgütlerken bunu asla dini referanslara göre yapmaması gerektiğini belirten Sınacı, "Hiç kimseyi çoğunluk da olsa, belli bir inanç grubunun eğitimini almaya zorlamamalıdır" dedi.

Basın açıklaması sırasında Diren Narlıdere Halk Forumu da 'AKP karanlığına karşı, çocuklar geleciğimizdir. Geleceğimize sahip çıkıyoruz. Demokratik, laik, bilimsel ve çağdaş eğitim için Zorunlu din derslerine girmiyoruz' yazılı pankart açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber