KESK'ten Vicdan Baykara'ya tepki

KESK yönetimi, Tüm Bel Sen eski Başkanı Vicdan Baykara'nın, sendika ve konfederasyondan ayrılırken yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK'ten Vicdan Baykara'ya tepki

Baykara sendikadan ayrılırken yaptığı açıklamada KESK Başkanının Akil İnsanlar heyetinde yer almasını gerekçe göstermiş ve KESK'i anti-emperyalist çizgiden uzaklaşmakla suçlamıştı.

KESK yönetimi yaptığı açıklamada, Vicdan Baykara'nın bu tepkisinin asıl nedeninin, 23 yıl süren Genel Başkanlık görevinin sona erdirilmesi olduğunu belirtti.

Vicdan BAYKARA'nın birkaç ay hariç TÜM BEL-SEN'in kuruluşundan bu yana 23 yıl genel başkanlık yaptığının belirtildiği açıklamada "Hiçbir birey, hiçbir sendikamızda bugüne kadar 23 yıl bırakın Genel Başkanlığı yöneticilik bile yapmamıştır." denildi.

Sendikal bürokratik anlayışı sona erdirmek için, TÜM BEL SEN'in 2011 yılındaki Olağan Genel Kurul'unda " ... bir kişinin en fazla 2 (iki) dönem üst üste Yönetim Kuruluna seçilebileceği..." tüzük maddesi haline getirilmiştir. Ayrıca seçim yöntemi olarak da nispi temsil yöntemi belirlenmiştir. Tüzük değişiklikleri oybirliğiyle kabul edilmiştir.

KESK yönetimi, Baykara'nın sendikal ikbal kaygısına düşerek, her fırsatta bu kararları tartışmaya açtığını, bununla da yetinmeyip -kendisinin yönlendirmesiyle- arkadaşları ilgili tüzük maddelerinin iptali için dava açtığını açıkladı. KESK, "Sorun Vizdan Baykara'nın iddia ettiğinin aksine politik görüş farklılığı değil, kişiseldir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber