Bakan Eroğlu: Yollar Afyon kaymağı gibi oldu

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Ankara- Afyon Yüksek Hızlı Tren hattı temel atma töreninde, "Türkiye'nin ve Afyonkarahisar'ın yolları Afyon kaymağı gibi oldu" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Eroğlu: Yollar Afyon kaymağı gibi oldu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Ankara- Afyonkarahisar arasını 1.5 saate indirecek Ankara- İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Ankara- Afyonkarahisar kesiminin temel atma ile 6 farklı bölgedeki yatırımların açılış törenlerini yaptı.

HAVAYOLLARI HALKIN YOLU OLDU

Bakan Veysel Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, hükümetin ulaşım alanında büyük bir dönüşüm yaşattığını söyledi. Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Eskiden havayollarını elit tabaka kullanırdı. Bizim sayemizde havayolları halkın yolları oldu. Türkiye'de neredeyse havaalanı olmayan yer kalmadı. Uşak, Afyon ve Kütahya'nın tam ortasına bölgesel havaalanı kurduk. Bunların turizme, sanayiye ve ekonomiye faydaları saymakla bitmez. Ekonomiyi geliştirmek istiyorsanız, ulaşımı kökünden halledeceksiniz.

"YOLLAR AFYON KAYMAĞI GİBİ"

Ben gittim gördüm; Roma'nın bir girişi bir çıkışı var. Bizim hükümetimiz döneminde 'Bütün yollar Roma'ya değil, Afyonkarahisar'a çıkmaya' başladı. Türkiye'de en çok bölünmüş yol yapılan kentler arasında Afyonkarahisar var. Türkiye'nin ve Afyonkarahisar'ın yolları Afyonkarahisar kaymağı gibi oldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber