DPT, usta ve çıraklar ile meslek okulları öğrencilerini AB ülkelerine gönderiyor.

Haber Giriş : 29 Aralık 2003 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DPT, usta ve çıraklar ile meslek okulları öğrencilerini AB ülkelerine gönderiyor.

Kurum ve kuruluşlar, ilgili projelerini DPT'ye vermeye başladılar. Proje maliyetinin yüzde 75'i AB bütçesinden karşılanacak.

Avrupa Birliği'ne üye veya aday ülkelerle Türkiye arasında, iş alanında standart birliği yakalamak için, insan değişimi projesi başlıyor. AB ülkelerine ilk olarak usta, çırak veya mesleki eğitim öğrencileri gidecek. AB ülkelerinden de aynı kapsamdaki kişiler Türkiye'ye gelecek. Faaliyetleri Devlet Planlama Teşkilatı bünyesinde bulunan Ulusal Ajans yürütüyor. DPT, projeye Leonardo Da Vinci adını verdi.

DPT, projeler için son başvuru tarihini 13 Şubat 2004 olarak ilan etti. AB'ye gidecek kişilerin usta, çırak, meslek öğrencisi veya meslek öğretmeni olması gerekiyor.

Masraf AB bütçesinden

AB ile standart birliğinin oluşturulması amacıyla, çalışma ziyaretleri de başlıyor. Çalışma ziyaretleri kapsamında 100 kişi 1 haftalık süre içinde AB ülkelerine gidecek. Bu projelerin maliyeti ise, AB bütçesinden karşılanacak. Türkiye, AB Bütçesi'nden Mesleki Değişim Programı için 105 bin, Çalışma Ziyaretleri Programı için ise 287 bin 500 Euro para alacak. AB'ye gidecek kişilerin masraflarının yüzde 75'ini AB'den gelecek fonla DPT, yüzde 25'ini ise kurumlar karşılayacak.

yenisfak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber