Öğrencilerin kanlı 'futbol turnuvası'...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2006 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen Futbol Yıldızlar ve Gençler İl Birinciliği müsabakalarının ardından çıkan kavgalarda, 2 öğrenci bıçakla yaralandı, bir öğrencinin burnu kırıldı.

Alınan bilgiye göre, Adana Gençlik Stadı'nda düzenlenen turnuvada, yıldızlar kategorisinde Borsa Lisesi takımı, Paksoy Lisesi'ni 3-0 yendi. Maçın ardından, iki lise öğrencileri arasında tartışma çıktı.

Öğretmenler ve polis ekiplerinin de araya girmesiyle sakinleşen öğrenciler, stattan ayrıldı. Daha sonra, Borsa Lisesi öğrencileri, okullarına giderken Paksoy Lisesi öğrencileriyle karşılaştı. İki grup arasında yaşanan sözlü sataşmanın ardından bir grup öğrenci, Borsa Lisesi öğrencilerini sopa ve bıçakla kovalamaya başladı.

Namık Kemal Mahallesi 1. Sokak'ta, Borsa Lisesi öğrencisi Şafak Kart (18), bacağından ve kolundan bıçakla yaralandı. Kart, ambulansla Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayı gerçekleştiren öğrenciler ise kaçtı.

Enver Kurttepeli Lisesi takımı ile Adasokağı Lisesi'nin 1-1 berabere kaldığı karşılaşma sonrasında da taraftarlar arasında çıkan kavgada, maçı izlemeye gelen Paksoy Lisesi son sınıf öğrencisi Ali Kara (19), bacağından bıçaklandı. Kavgada, Enver Kurttepeli Lisesi öğrencisi Mustafa Kaçmaz'ın (19) da burnu kırıldı.

Yaralı öğrenciler, Adana Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Borsa Lisesi Müdürü Hikmet Okur, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bizler öğrencilerimizi okula kapatmak istemiyoruz. Sportif etkinliklerle dışarı açılmalarını, başarılarını başka alanlarda da göstermelerini ve sosyalleşmelerini istiyoruz. Ancak kendini bilmez kişilerin yaptıkları öğrencileri de eğitim camiasını da olumsuz etkiliyor." Öte yandan, bir süre önce Anafartalar Lisesi'nde kız arkadaşlarıyla voleybol oynadığı sırada, topu vermediği gerekçesiyle erkek arkadaşı tarafından elinden bıçakla yaralanan lise 2. sınıf öğrencisi Şeyda Özdüzenciler (17) de annesi Nazlı Özdüzenciler ile Çukurova Devlet Hastanesi'ne kontrole geldiği sırada yaralanan lise öğrencisiyle karşılaştı.

Anne Özdüzenciler, son dönemlerde lise önlerinde yaşanan kavgaların bir türlü önüne geçilemediğini ifade ederek, "Çocuklarımızı okula göndermekten korkuyoruz. Sürekli tedirgin haldeyiz. Her gün farklı bir olayla karşılaşıyoruz. Kızım da bir hiç uğruna elinden bıçaklandı. Yetkililer, bir an önce bu soruna çözüm bulmalı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber