Fazla mesaisini DEDAŞ'tan icra ile aldı

Şanlıurfa'da, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.(DEDAŞ) İl Müdürlüğü'nden 2012 yılında emekli olan Hasan Hüseyin Polat, kendisine ödenmesi gereken 35 bin 617 liralık fazla mesai ücretini alamadığını öne sürerek kurumu icraya verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Eylül 2013 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fazla mesaisini DEDAŞ'tan icra ile aldı

Şanlıurfa'da, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) İl Müdürlüğü'nden 2012 yılında emekli olan Hasan Hüseyin Polat, kendisine ödenmesi gereken 35 bin 617 liralık fazla mesai ücretini alamadığını öne sürerek kurumu icraya verdi. İcra memurları tarafından başlatılan haciz işlemleri, DEDAŞ avukatı aracığıyla ödemenin gün içerisinde yapılacağının bildirilmesiyle durduruldu.

Şanlıurfa'da, 20 yıl çalıştığı DEDAŞ İl Müdürlüğü'nden geçen yıl emekli olan Hasan Hüseyin Polat, kurumunun kendisine ödeme yapmadığı fazla mesai alacağına karşılık dava açtı. Şanlıurfa 1'inci İş Mahkemesi'nde görülen dava geçen temmuz ayında karara bağlandı. Mahkeme, davacı Polat'ın kurumundan alacağı olan 35 bin 617 liranın icra yoluyla ödenmesi kararlaştırdı. Bu karar ardından Şanlıurfa 1'inci İcra Dairesi icra memurları, davacı Polat'ın haciz işlemlerini başlatmak için polisler eşliğinde DEDAŞ binasına gitti. Haciz işlemlerini başlatan icra memurları, 35 bin 617 liraya karşılık kurumda bulunan bilgisayar, dolap, masa ve sandalyelerin toplatılması için kamyonet çağırdı. Bu gelişme ardından DEDAŞ'a gelen kurum avukatı Güler Kılıç, Polat'ın alacağı olan 35 bin 617 liranın gün içerisinde ödenmesi için taahhütname imzalayarak, haciz işlemlerini durdurdu. Taahhütnameyi alarak DEDAŞ'tan ayrılan icra memurları, mesai bitimine kadar taahhüt edilen paranın ödenmemesi durumunda haciz işleminin tekrar başlatacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber