Hastaneye gelemeyenlere evde diş bakımı ve tedavisi

Eskişehir Halk Sağlığı Müdür Vekili Op. Dr. Hayri Gültekin,

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2013 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastaneye gelemeyenlere evde diş bakımı ve tedavisi

yaşlılığa veya kronik hastalığa bağlı olarak yürüyemeyen, hastanelere ulaşımda güçlük çeken vatandaşlara, kendi ev ortamlarında; diş taşı temizliği, hareketli protez, diş çekimi, dolgu, protez tamiri gibi ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin verildiğini kaydetti.

Evde hasta bakım hizmetleri hakkında açıklamalarda bulunan Op. Dr. Hayri Gültekin, bu hizmetin mesai saatleri içerisinde randevu sistemle verildiği belirtti. Gültekin, bu amaçla, kentteki kamu hastanelerinin bünyelerinde ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde birimlerin oluşturulduğunu ve yaşlılığa veya kronik hastalığa bağlı olarak yürüyemeyen, hastanelere ulaşımda güçlük çeken vatandaşları bu hizmetlerden yararlanabileceklerini ifade etti. Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki evde bakım hizmetleri ve Eskişehir Ağız ve Diş Hastanesine müracaat eden 520 kişinin de çok önemsedikleri bu hizmetten yararlandıklarını belirterek; Hemşire Güher Can ve Dt. Zeki Sezgin’in görev yaptığı birimin, hastaneye gelemeyecek durumda olan kişilere kendi ev ortamlarında; diş taşı temizliği, hareketli protez (tam damak-yarım damak) diş çekimi, dolgu, protez tamiri gibi ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin verildiğini kaydetti. Op. Dr. Hayri Gültekin, “Evde diş bakımı hizmeti almak isteyen hastalar veya yakınları başvurularını; aile hekimine, toplum sağlığı merkezlerine, hastanelerdeki evde sağlık hizmetleri birimlerine, Halk Sağlık Müdürlüğü Koordinasyon Birimi (444 38 33) ya da Eskişehir Ağız ve Diş Hastanesini 0 ( 222) 229 09 19 arayarak ya da şahıs olarak müracaat yapabilirler” diye belirtti

Op. Dr. Gültekin, Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Birimi çalışanlarının, zaman zaman Evde Sağlık Ekibiyle birlikte hasta ziyaretlerinde bulunarak yatağa bağlı hastaların fiziksel muayenelerini yaparak Dekübitus (Yatak Yarası) hakkında bilgilendirmeler yaptıklarını da belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber