Adapazarı Belediyesi'den operasyon açıklaması

Adapazarı Belediyesi: "Konunun bir yanlış anlaşılmaktan kaynaklandığı kanaatindeyiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 14:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Adapazarı Belediyesi'den operasyon açıklaması

Adapazarı Belediyesi, alışveriş merkezinin ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve Yardımcısı Rıdvan Özüm'ün de aralarında bulunduğu 8 kişinin gözaltına alınmasının yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmayla ilgili haberlerin yanlış, eksik ve karalamaya yönelik olduğu öne sürüldü.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Konuyla ilgili sayın mahkeme, dosyayı dikkatli şekilde tetkik etmiş olup, neticesinde mevcut duruma göre tutuklama tedbirine gerek duymamış, serbest bırakılmamıza karar vermiştir. Konunun bir yanlış anlaşılmaktan kaynaklandığı kanaatindeyiz. Soruşturma, halen devam etmekte olup ayrıca gizlilik kararı bulunduğundan şimdilik bu açıklama ile iktifa ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Alışveriş merkezinin ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan, aralarında Belediye Başkanı Dişli ve Yardımcısı Özüm'ün de bulunduğu 10 kişiden 2'si savcılıktan, 8'i ise nöbetçi mahkemece serbest bırakılmıştı.

Adapazarı Belediyesi, eski Hayvan Pazarı mevkisinde inşaat halindeki alışveriş merkezi tamamlanamayınca ihaleyi feshetmiş, daha sonra yeniden yapılan ihaleye tek firmanın katıldığı belirtilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber