26 Eylül 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Birleşmiş Milletler 68. Genel Kurulu

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dış İlişkiler Konseyi'nde konuşma yapacak, soruları yanıtlayacak.

- New York Times gazetesi editörlerine mülakat verecek Gül, ABD'de yaşayan Ahıska Türkleri'ni kabul edecek.

- Gül, Türk derneklerinin temsilcileri ve ABD'de yaşayan Türk vatandaşlarıyla da bir araya gelecek.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Yıllık Bakanlar Toplantısı çalışma kahvaltısı ve Arabuluculuk Dostlar Grubu Dışişleri Bakanları basın toplantısına katılacak. İngiltere, Panama, Güney Sudan, Brezilya dışişleri bakanları ile görüşecek Davutoğlu, Suriye Çekirdek Grubu toplantısı ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin ev sahipliğinde Transatlantik Dışişleri Bakanları akşam yemeğine katılacak.

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bahreyn Dışişleri Bakanı Seyh Halit Al-Halife'nin ev sahipliğindeki Asya İşbirliği Diyaloğu çalışma kahvaltısında ve UNDP'nin, "Hukukun Üstünlüğü ve 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Hakkında Küresel Diyalog" konulu üst düzeyli toplantısında konuşacak. Yılmaz, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı-ASEAN Bakanlar Toplantısı'na katılacak.

(New York)

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 10. Çalışma Meclisi Toplantısı'na katılacak. AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı MKYK ile Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantılarına iştirak edecek Başbakan Erdoğan, Somali Başbakanı Abdi Farah Şerdun ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek. Erdoğan'ın programlarında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Bakan Faruk Çelik de yer alacak.

(Ankara/10.30/12.30/15.00/18.30)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çekmeköy'de ÇESİAD üyesi sanayici ve iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, GESSAT ve Balparmak fabrikalarını ziyaret edip işçilerle yemek yiyecek.

(İstanbul/10.00/12.10/12.50)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale Siyaset Akademisi diploma törenine katılacak.

(Kırıkkale/16.00)

2- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali Başbakanı Abdi Farah Şerdun ile görüşecek.

(Ankara/11.00)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, The Marmara Oteli'ndeki Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Ortaklık Projeleri 2013 yılı açılış toplantısında konuşma yapacak, opera sanatçısı, besteci ve yapımcı Rahman Altın'ı, bakanlığının Ortaköy ofisinde kabul edecek.

(İstanbul/10.00/14.30)

4- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İzmit'te "Hyundai i10" üretimi ve bantlardan iniş törenine katılacak. Daha sonra İstanbul'a geçecek Çağlayan, burada mağaza açılışı yapacak, General Electric (GE) Dünya Üstyöneticisi (CEO) Jeffrey İmmelt ile görüşecek, GE ile TEI arasındaki imza töreninde konuşacak, Dubai Elektrik ve Su İdaresi Başkanı Said Muhammed el-Tayır ile bir araya gelecek ve American Business Forum in Turkey 2013 gala yemeğinde bulunacak.

(Kocaeli/11.00/İstanbul/16.00/17.30/18.20/19.00/20.00)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, GE Dünya Üstyöneticisi İmmelt ile görüşecek.

(Ankara/10.00)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, PTT 1. Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanlarıyla bir araya gelecek.

(Ankara/10.30)

7- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası’nda alınan kararları, sektör raporlarını ve şura sonuç bildirgesini açıklayacak.

(Ankara/09.00)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Demokratik Eylem Partisi Başkanı Süleyman Tihiç ve Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç ile toplantı yapacak ve Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret edecek.

(Bosna Hersek)

9- MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

10- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, il başkanlığında basın toplantısı yapacak

(İstanbul/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep/Beyrut)

2- Mısır'da "Darbeye Karşı Ezherliler Hareketi" protesto gösterisi düzenleyecek.

(Kahire)

3- 3. Roma Türk Film Festivali, basın toplantısı ve gala gecesiyle başlayacak. Festivalin açılışı Uğur Yücel imzalı "Soğuk" filmiyle yapılacak.

4- Sudan Hükümeti’nin petrol ürünlerine uyguladığı zam nedeniyle protesto gösterileri sürüyor.

(Hartum)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu 2012 yılı girişim özelliklerine göre dış ticaret istatistikleri ile 2011 yılı yabancı kontrollü girişim İstatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası 2. turuna yapılacak 4 karşılaşmayla devam edilecek.

(14.00/15.00/18.00/20.30)

2- İslami Dayanışma Oyunları, Endonezya'da sürüyor.

(Palembang)

3- Voleybol Bayanlar Türkiye Kupası C Grubu'nda, Bursa Cengiz Göllü Spor Salonu'nda Nilüfer Belediyesi-Sarıyer Belediyesi, Halkbank-Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt maçları oynanacak.

(Bursa/17.00/19.00)

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber