İşçi-memur ayrımını kaldıralım

Başbakan Erdoğan, "Acaba biz işçi-memur ayrımını ne zaman ortadan kaldıracağız. Gelin oturalım bunu hep birlikte çalışanlar başlığı altında toparlayalım" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda düzenlenen 10. Çalışma Meclisi Toplantısı'nda bir konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından ana başlıklar şöyle:

- "Acaba biz işçi-memur ayrımını ne zaman ortadan kaldıracağız. Batı, bunu büyük ölçüde halletti. Türkiye'nin de bunu halletmesi gereğine inanıyorum. Gelin oturalım bunu hep birlikte çalışanlar başlığı altında toparlayalım"

- "İşçi-işveren kavramını bir kenara bırakıp yol arkadaşı anlayışıyla çalışmaya edeceğiz"

- "11 yıl öncesine karşı kadar karşısında el pençe divan durdukları hatta selam çaktıkları kurumları bugün eleştirebilenler, bunu 11 yıllık reformlarımız sayesinde yapıyor çünkü tüm dirençlerine rağmen onları da baskıdan, dayatmadan, zulümden kurtaran biz olduk"

- "Bizim sorunlarımızı dışarıdan gelen birileri değil bizzat biz, kendimiz hep birlikte çözebiliriz, zaten bunu yapıyoruz. Eğer dışarıdan birileri gelirse şunu iyi bilelim inanın sadece karıştırmak için gelir, sadece nifak için gelir, bunu zaten yaşadık gördük ve görüyoruz. buna izin vermemeliyiz"

- Erdoğan, sosyal taraflara seslenerek, "Kıdem tazminatı konusunda aranızda anlaşın. Bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Biz üzerimize düşeni anında yerine getirmeye hazırız" dedi.

- Erdoğan, Ekonomik ve Sosyal Konsey yasasının, bu yasama yılında çıkarılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber