Samsun İtfaiyesi 89 yaşında

1924 yılında kurulan Samsun İtfaiyesi birçok aşamalardan geçerek 2005 yılında daire başkanlığı yapılanmasıyla Samsun halkına hizmet vermeyi sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun İtfaiyesi 89 yaşında

16 araç, 108 personel ve 3 istasyon ile 24 saat boyunca 4 ilçeye hizmet veren Samsun İtfaiyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın desteğiyle son yıllarda oldukça modern hale geldi.

ATAKUM SAHİLİNDE 3 AYDA 6 KİŞİ BOĞULDU

İtfaiyenin 2013 yılı 24 Eylül itibariyle bin 380 itfaiye olayına müdahale ettiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, "Samsun İtfaiyemiz yasalarla da kendisine verilen yangınlara müdahale, her türlü kurtarma özellikle trafik kazalarına müdahale, asansör, kuyu, suda arama kurtarma, sel baskınlarına müdahale, doğal afetlerde kurtarma faaliyetlerine katılma gibi görevlerini yerine getirmektedir. 01 Haziran - 20 Eylül 2013 tarihleri arasında da Atakum sahili boyunca cankurtaran hizmetini sürdürmüştür. Cankurtaran hizmetlerinde 24 boğulma vakası meydana gelmiş olup, 6 kişi ölü, 27 kişi de sağ olarak kurtarılmıştır" dedi.

2013 YILINDA 18 BİN 826 KİŞİYE GÜVENLİK EĞİTİM VE TATBİKATI YAPILDI

İtfaiye olaylarına müdahalenin yanı sıra itfaiyenin yangın öncesi önlemlerinin alınmasında da öncülük ettiğini belirten Zengin, "2013 yılı 24 Eylül itibariyle yaklaşık 2 bin 13 adet önlem aldırmaya yönelik evrak düzenlenmiştir. İtfaiyemizin bir diğer görevi de eğitim faaliyetleridir. Gerek hizmet içi eğitimler gerekse yangın güvenlik eğitimleri ve halkı bilinçlendirme eğitimleri devam etmektedir. İtfaiyemize yapılan yazılı talepler doğrultusunda, Eylül 2013 itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında 7 bin 661 kişiye, özel kurumlarda 5 bin 142 kişiye, özel ve resmi okullarda da 6 bin 23 öğrenciye yönelik bilinçlendirme amaçlı yangın güvenlik eğitim ve tatbikatı yapılmıştır. Ayrıca özel iş yerlerine yönelik 18 saat yerinde veya 30 saat yerinde ya da itfaiyede ücretli Yangın Güvenlik Eğitimi düzenlenerek kursa katılan kişilere belge verilmektedir. Bu eğitim faaliyetleri artarak devam edecektir" diye konuştu.

2014'TE İL GENELİNE HİZMET VERECEK

İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 2014 yılında Samsun'un tamamına yasa gereği hizmet etmeye başlayacağını belirten Zengin, "17 ilçede ve 9 bin 500 kilometrekarelik bir alanda itfaiye teşkilatımız yeniden organize olarak itfaiye hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirecektir. İtfaiyemizin 89. yılı dolayısıyla tüm halkımıza bazı uyarıları yeniden hatırlatmak istiyoruz. Herhangi bir itfaiye olayında anında ‘110' itfaiye numarasını mutlaka arayın. Yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla baca temizliğini ihmal etmeyin. Katı yakıt kullanılan yerlerde yatmadan önce sobanın iyice söndüğünden emin olun. Çocuklarınızı evde yalnız bırakmayın. İtfaiye araçlarına yol verin. İtfaiye telefonlarını meşgul etmeyin. Evlerde 1 adet yangın söndürme cihazı bulundurun ve kullanımını öğrenin. Evden ayrılırken elektrik fişlerini prizden çekin, uzun süre evden ayrı kalacaksanız doğalgaz vananızı kapatınız. Soba veya elektrik ısıtıcı yakınına elbise asmayın veya yakınında bulundurmayın. Evlerde tüpgaz kullananların tüp değişimlerini dikkatli yapmalı gaz kaçağını sabunla kontrol etmelidirler. Evden ayrılırken tüpgazı vanadan kapalı konuma getirin. Apartman sakinlerinin bodrum ve çatı arası kısımlarına giren çıkanı kontrol etmeli ve bu bölümlerde yanıcı malzeme bulundurulmamalı" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber