Kamu-Sen'den hükümete ihtar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Mart 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen üyeleri memur maaşlarına yapılacak artışlarla ilgili hükümetin ayrımcı tavrını bugün de bugün TBMM önünde protesto etti. Türkiye Kamu-Sen Genel başkanı Bircan Akyıldız hükümetin önünde tasarıyı adil bir şekle getirmek için bugünün son fırsat olduğunu belirterek, siyasi iradeye "Ücret sistemini geri dönüşü zor bir çıkmaza sürüklemektesiniz" diye seslenirken, noter kanalıyla da hükümete iyileştirmelerin tüm memurlara yaygınlaştırılması için ihtar çekildi.

Memur maaş zamlarının yeniden düzenlenmesiyle iyileştirme adı altında fark yaratıldığını savunan Akyıldız, "Bu kanun bugün Meclis'ten geçmeli. Ama düzeltilerek geçmeli. Yapılacak düzenleme tüm memurları kapsamalı. Biz bu söylediklerimizi suya yazmıyoruz. Bu konudaki talebimizi içeren bir ihtarnameyi noter aracılığıyla gönderdik. Bu kanun bugün Meclis'ten geçmeli. Eğer değişiklik yapılarak geçerse duacı oluruz, eğer değişiklik yapılmazsa biz sandıkta bunun hesabını sorarız" dedi.

Öte yandan Türkiye Kamu-Sen bugün noter aracılığıyla başbakanlığa ihtar çekerek, 4688 sayılı yasanın 34 maddesine göre toplu pazarlık mutabakat metni hükümlerinin 3 ay içinde gerçekleştirilmesi gerektiğini, ancak hükümetin 6 boyunca gerekli düzenlemeleri yapmadığını belirtti. İhtarnamede "Kamu çalışanlarının 4688 sayılı yasanın 28. maddesinde tanımlanan özlük haklarından yararlanmaları yasal bir zorunluluktur. Bu nedenle mutabakat metninde karar altına alınan konulara ilaveten yapılan iyileştirmelerin tüm kamu görevlilerine de yansıtılması hususunda gereğinin yapılması" isteği bildirildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber