Milletvekilleri ölümden döndü

Haber Giriş : 12 Mart 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım Bakanı Eker'le birlikte Avustralya ve Yeni Zelanda'ya giden milletvekilleri ölümden döndü. AK Parti Denizli Milletvekili Yüksektepe, olayı anlatırken, ?Bildiğimiz tüm duaları okuduk' dedi

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'le birlikte Avustralya ve Yeni Zelenda'yı kapsayan geziye giden milletvekilleri ve beraberindekileri taşıyan heyet ölüm tehlikesi atlattı. Heyeti Rakodan'dan Wellington'a götüren uçak, boğazda aşırı rüzgar nedeniyle inişte büyük sorun yaşadı. AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksektepe, ?Rakodan'dan Wellington'a geçerken uçak az kalsın düşüyordu. Bildiğimiz tüm duaları okuduk. Ama kurtulduk' dedi.

Bakan Eker, AK Parti'den Mersin Milletvekili Ali Er, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksektepe'nin de aralarında bulunduğu heyet, on günlük geziyi tamamlayarak Türkiye'ye döndü. 30 saat süren yolculuğun ardından jet-lack da olan heyettekiler, korku dolu anlar yaşadı. Yüksektepe, uçak az kalsın düşüyordu. Hatta heyettekilerden bazıları el ele tutuşup, rahatlamaya çalıştılar. Allahtan pilot deneyimli olduğu için kurtulduk' dedi.

Yüksektepe, iki ülkenin Türkiye'ye et ve süt ürünleri satmak istediğini ancak gümrük oranlarının yüksek olmasından yakındıklarını ifade etti. Yüksektepe, tarıma dayalı kalkınma modellerinin Türkiye'de uygulanması için TİGEM'in modernize etmesiyle, bazı illere çiftlik kurulması için de görüşmeler yaptıklarını söyledi. Yüksektepe, ?Denizli'ye hipodrum ve at yetiştirmek için hara kurulması konusunda ortak proje kararı aldık. Türkiye'ye gelecekler' dedi. Yüksektepe, iki ülkenin Türkiye'den işçi istediklerini de belirtti.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber