YÖK üyelerinin davadan haberi yok

Haber Giriş : 13 Mart 2006 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in; YÖK üyelerinin haberi olmadan kurul adına açıklama kararı aldığı ve Danıştay'a dava açtığı ortaya çıktı.

YÖK'ün; Açıköğretim Lisesi'ne geçen öğrencilerin ÖSS başvurularının geçersiz sayılacağı yönündeki açıklamasının, YÖK üyelerinin haberi olmadan Prof. Dr. Erdoğan Teziç tarafından hazırlandığı ve toplantı sürerken basına servis edildiği öğrenildi. Prof. Dr. Teziç'in, Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nin yürütmesinin durdurulması ve iptali ile ilgili Danıştay'a açılan dava hakkında da YÖK üyelerine bilgi vermediği bildirildi.

YÖK, ÜYELERİN GÖRÜŞÜNÜ ALMADAN KARAR ALMIŞ VE BASINA DAĞITMIŞ...

Meslek liselilere düz lise diploması alma imkanı tanıyan Açıköğretim Yönetmeliği'nin Danıştay'ca yürütmesinin durdurulmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu kayıtların geçerli olduğunu açıklamıştı. Bunun üzerine 10 Mart 2006 tarihinde YÖK Genel Kurulu toplandı.

Prof. Dr. Erdoğan Teziç başkanlığında saat 10.00'da başlayan toplantıda büyük bir skandal yaşandı. YÖK Genel Kurulu toplantısı sürerken ve kurul üyelerinin görüşlerini dahi alınmadan basına karar alındığına yönelik açıklama gönderildi. Televizyon ve gazeteler, saat 10.30'dan itibaren, YÖK üyelerinin dahi haberinin olmadığı açıklamayı yayınladı. YÖK Genel Kurulu'nun toplantısı 13.30'da sona erdi. Prof. Dr. Teziç'in, kurul toplantısı sürerken üyelerden habersiz açıklama hazırlaması ve basına dağıtması, ?saygısızlık? olarak değerlendirildi.

RADİKAL GAZETESİNİN YALANI...

Radikal gazetesinin, ?AK Parti'nin atadığı Ömer Faruk Baturel, Yekta Saraç ve Emin Kuz'un YÖK'ten yana tavır koyduğuna? yönelik haberinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

YÖK'ün açıklaması, kurul üyelerinin oyları ile gerçekleştirilmiyor. Söz konusu toplantıda; Prof. Dr. Halis Ayhan ve Prof. Dr. Bülent Zülfikar'ın, Danıştay'ın Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'ni yürürlüğünü durdurma kararını eliştirdiği ve gençlerin önünü kestiğine yönelik konuşma yaptığı öğrenildi. Prof. Dr. Ayhan ve Prof. Dr. Zülfikar dışında hiçbir üye konuşma yapmadı. Radikal gazetesi, konuşma yapmadığı gerekçesiyle Ömer Faruk Baturel, Yekta Saraç ve Emin Kuz'un, hükümetin imam-hatiplilerin önündeki katsayı engelini ortadan kaldırmak için bulduğu formüle destek vermediği yalanını yazdı.

YÖK ÜYELERİNİN, DANIŞTAY'A AÇILAN DAVADAN DA HABERİ YOK...

YÖK Başkanı Teziç, Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nin yürütmesinin durdurulması ve iptali ile ilgili 26 Aralık 2005 tarihinde Danıştay'a açtığı dava hakkında da kurul üyelerine hiçbir bilgi vermedi. YÖK'ün açtığı dava üzerine Danıştay, Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nin yürürlüğünü durdurmuş ve meslek liselerinin ara sınıfı ve mezunlarının Açık Lise'ye geçmesinin, ?eğitim sisteminin örgütlenme biçimindeki bütünlüğünü bozacağını' savunmuştu.

Vakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber