Rehber babaanneden torununa nasihat

Torbalı Kent Arşivi Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2013 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rehber babaanneden torununa nasihat

Torbalı Kent Arşivi Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Ziyaretçiler arasında bulunan 61 yaşındaki babaanne Sevim Bağeri, 15 yaşındaki torununa rehber oldu. 61'lik babaanne müze gezisinde çeşitli nasihatlerde bulundu.

İlçenin yakın tarihini materyallerle sergilenerek yansıtan Torbalı Kent Arşivi Müzesi, ilçede yaşayan babaanne ve torun ikilisinin nasihat dolu ziyaretini ağırladı. 61 yaşındaki babaanne Sevim Bağeri rehberliğini yaptığı 15 yaşındaki lise öğrencisi olan torununa sık sık ilçe tarihi hakkında bilgi verdi. Zaman zaman torununa nasihatlerde de bulunan Sevim Bağeri'nin torunu ile olan diyaloğunda şöyle konuştu: "Geçmişini bilmeyen geleceğini asla bilemez. Biz buradaki fotoğrafları an ve an yaşayarak bugünlere geldik. Burada bir tarih yatıyor. Tarımdan, ekonomiye Torbalı'nın tarihi burada anlatılmaktadır. Günümüz Torbalı'sına bu şekilde gelindi. Toprağın ekim zamanını bilen çiftçi, başkasına danışmaz. Yalnız başına kalsa da. Yeter ki, toprağın tavda olduğunu bilebilsin. Sevgi davanın esası olmalıdır. Sevmek ise, sessizliktedir. Bağırarak sevilmez. Görünerek de sevilmez! Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez. Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın. Şuan öğrencisin ve yaşamın başında sayılırsın. Kent Arşivi bizim tarihimizi oldukça iyi anlatmaktadır. Bu nedenle bu sözlerimi dikkate alarak beni dinle."

Babaannemi ile birlikte gerçekleştirdiği müze ziyaretine ilişkin konuşan lise öğrencisi Mustafa Kemal Bağeri; "Babaannem yıllardır hayatını Torbalı'da sürdürmekte. Torbalı'nın yakın tarihini çok iyi biliyor. Bende buraya kendisiyle birlikte gelmek istedim. Çünkü burada sergilenen materyal ve fotoğrafların birçoğu Babaannem tarafından bilinmektedir. Kendimi şuan çok şanslı hissediyorum. Gördüğüm her fotoğrafı babaannem bana anlatıyor. Tarım arazilerinde kullanılan araç ve gereçleri bana tanıtıyor ve o zamanlarda yaşadığı anılarını paylaşıyor" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber