Başbakan Korumalarına soruşturma

Haber Giriş : 14 Mart 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'ın Hakkari gezisi sırasında jandarma bölgesine ağır silahlarla zor kullanarak girdikleri ve jandarmayla kavga ettikleri gerekçesiyle Başbakanlık korumaları hakkında soruşturma açıldı. Dosya Başbakanlığa gönderildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarına askeri soruşturma açıldı. Erdoğan'ın Hakkari gezisi sırasında korumalar ile jandarma arasında kavga çıktığı ve korumaların askeri alana zor kullanarak girdikleri ortaya çıktı. Jandarma bölgesine ağır silahlarla giriş yapan korumalar hakkında hazırlanan soruşturma dosyası Başbakanlığa gönderildi.

Erdoğan, 9 Kasım'da Umut Kitabevi'nin bombalanmasından sonra Şemdinli halkını sağduyuya davet etmek için 21 Kasım'da Hakkari ve ilçelerine sürpriz ve gizli bir gezi yaptı. Başbakan ve beraberindeki bakanlar, Ata uçağı ile önce Van'a, daha sonra helikopterle Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari'ye gitti.

Kalaşnikof vardı
Başbakan'ın Hakkari ve ilçelerine yaptığı geziyle ilgili bölgedeki güvenlik güçlerine bilgi verilmemesi nedeniyle Başbakanlık korumaları Ankara'dan ağır silahlar alarak bölgeye gitti. Yakın korumaların bir çoğunda Kalaşnikof vardı. Erdoğan ve bakanların ilk durağı Şemdinli oldu. Daha sonra Yüksekova'ya geçen Başbakan, Jandarma Tugay Komutanlığı'na hareket etti.

Asker-koruma kavga etti
Korumalar, Erdoğan'ı taşıyan helikoptere binmek için nizamiyeye geldiklerinde jandarmanın, "Silahlarınızı bırakın" uyarısıyla karşılaştılar. Başbakan'ı korumak için silahlı geldiklerini ve helikopterle Hakkari'ye geçeceklerini söyleyen korumalara olumsuz yanıt verildi. Nizamiyede görevli askerler ile korumalar arasında bir süre sözlü tartışma yaşandı. Jandarmanın ısrarlı tavrını gören korumalar "omuz zoruyla" ve "zor kullanarak" bekleme noktasını geçtiler.

Jandarmanın yürüttüğü askeri soruşturma, Başbakanlığa gönderilen bir yazı ile ortaya çıktı. Dosyada kavgaya karışan korumalardan birinin fotoğrafı da vardı. Yazıda, "Fotoğraftaki kişi sizde görevli mi, adı ne?" diye soruldu.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber