Hükümet, devlet memurluğu için yaş sınırını yukarı çekiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2006 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, devlet memurluğuna girişte 30 olan yaş sınırını yukarıya çekmek için kolları sıvadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yaş sınırına ben de karşıyım. Yasal çalışma yapın" talimatını verdi.

AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda milletvekillerinin çeşitli konulara ilişkin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, devlet memurluğu için yaş sınırının ortadan kaldırılması gerektiğini açıkladı. Bazı milletvekillerinin konuyu gündeme getirmesi üzerine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e talimat veren Başbakan Erdoğan, memuriyete girişte 30 olan yaş sınırının kaldırılmasını veya yükseltilmesini istedi. Erdoğan, "Yaş sınırında esneme yapmak istiyoruz. Konuyu bir araştırın. Çünkü yaş sınırına ben de karşıyım" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Şahin de, sorunun kanun ile değil yönetmelik ile çözülebileceğine işaret ederek, "Yaş sınırını 40'a yükseltebiliriz" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda bazı milletvekilleri özel okullara da ücretsiz ders kitabı dağıtılmasını istedi. Başbakan Erdoğan, vekillerin sorularını cevaplandırmak üzere Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e söz verdi. Çelik, bu yıl parası karşılığında özel okullara da ders kitabı vereceklerini açıkladı. Devlet okullarına ücretsiz ders kitabı dağıtılması nedeniyle kitapçılarda kitap bulunmadığını belirten Bakan Çelik, piyasada kitap olmadığı için özel okulların mağdur olduğunu kaydetti. Özel okulların 2-3 ay sonra kitaba kavuştuğunu hatırlatan Çelik, bu yıl özel okulların ilköğretim ve lise bölümlerine parası karşılığında ders kitabı dağıtacaklarını açıkladı. Çelik, "Biz parasıyla kitaplarını zamanında vermiş olacağız. Böylece mağduriyetlerini gidermiş olacağız" dedi.

Toplantıda söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz ise öğretmenlerin ders ücretlerini 3.5 milyon liradan 5.5 milyon lira çıkaran düzenlemenin adaletsizlikler içerdiğini vurguladı. Özyılmaz, önceki hükümetler döneminde yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlere yüzde 25 ve yüzde 40 daha fazla verildiğini, ancak şu an Meclis gündeminde bulunan kanunla bu uygulamanın ortadan kaldırıldığını bildirdi. Bütün öğretmenlerin eşit hale getirildiğini anlatan Özyılmaz, bu haksızlığın giderilmesini istedi. Başbakan Erdoğan, Özyılmaz'ın talebine karşı çıkarak, yasada hiçbir değişiklik yapılmayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber