Doktora hakaret cezasız kalmadı

Kocaeli’de muayene etmeden ilaç yazmak istemeyen aile hekimine hakaret eden ve tehditler savuran bir kişi, 7 bin 80 TL para ve 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2013 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktora hakaret cezasız kalmadı

Kocaeli'de muayene etmeden ilaç yazmak istemeyen aile hekimine hakaret eden ve tehditler savuran bir kişi, 7 bin 80 TL para ve 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Alınan bilgiye göre, R.B. (48) ilaç yazdırmak için aile hekimi H.D.'nin muayene odasına gitti. Elindeki 8-10 küpür ilacı yazdırmak isteyen kişiye doktor muayene etmeden bu ilaçları yazamayacağını belirtti. R.B. bütün ısrarlara rağmen ilaçları yazmayan doktora sözlü hakaret etti. Tartışmanın ardından odadan çıkan kişi, daha sonra tekrar gelerek dövdürtme ve arabasını yakma tehdidinde bulundu. Bunun üzerine doktor, olayın güvenlik kamerası görüntüleriyle birlikte karakola giderek R.B.'den şikayetçi oldu.

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen R.B. "hakaret" suçundan 354 gün adli para cezası karşılığı 7 bin 80 TL para cezasına, "tehdit" suçundan da 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme salonunda doktordan özür dileyen kişi, olayı tekrarlamayacağına söz verdikten sonra hakim cezayı 5 yıl erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber