Polis devreye girdi elektriğe kavuştular

Kars'ta biriken elektrik borcu yüzünden 7 ay karanlıkta Mizirak ailesi Emniyet Müdürlüğünün devreye girmesiyle aydınlığa kavuştu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ekim 2013 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis devreye girdi elektriğe kavuştular

Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki bir evde kiracı olarak yaşayan işitme engelli, 50 yaşındaki Çiçek ve eşi 67 yaşındaki Sıtkı Mizirak, biriken elektrik borcunu ödeyemedi. Bunun üzerine Aras Edaş tarafından 2 çocuklu Mizirak ailesinin oturduğu evin elektriği kesildi. Ev kirası, bakkal, elektrik ve su faturaları için biriken 2 bin lira borç yüzünden çıkmaza giren aile, 7 ay boyunca karanlıkta kaldı. Ailenin durumunun haber yapılması üzerine TDP Şube Müdürlüğü ekipleri, ailenin imdadına yetişti. Aileyi ziyaret eden durumu öğrenen polis, Aras Edaş ile görüşerek evin elektriğini açtırdı. Ayrıca, aileye gıda, giyecek yardımı yapıldı.

İki yıl öncesine kadar çobanlık yaptığını ancak nefes darlığı yüzünden çalışamaz halde olduğunu söyleyen Sıtkı Mizirak, "Kira, elektrik ve bakkala olan borç birikti. Elektriğimizi kestiler 7 ay karanlıkta kaldık. Geceleri mum ışığından yararlanıyorduk. Polislerin sayesinde yeniden ışığa kavuştuk" diye konuştu.

VALİLİK: ÇİFTE 1600 LİRA ENGELLİ MAAŞI VERİLİYOR

Kars Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Sıtkı Mizirak ve eşi Çiçek Mizirak'a aylık 803 liradan 1606 lira engelli maaşı verildiğini açıkladı. Aileye yine aynı vakıf tarafından kısa süre önce kömür ve gıda yardımı yapıldığı ifade edilirken Aras EDAŞ yetkilileri ile görüşülerek elektriğin bağlanmasının sağlandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber