Aliağa Belediyesi'nden modern kurban satış alanı

Bayrama sayılı saatler kalmasına rağmen, İzmir’in Aliağa ilçesindeki Kurbanlık hayvan satıcıları satışların durgunluğundan şikâyetçi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2013 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aliağa Belediyesi'nden modern kurban satış alanı

Bayrama sayılı saatler kalmasına rağmen, İzmir'in Aliağa ilçesindeki Kurbanlık hayvan satıcıları satışların durgunluğundan şikayetçi. Çoğunlukla Van, Ağrı, Kars ve Tokat'tan gelen Satıcılar ile Aliağalı üreticiler, fiyatların geçen yılki fiyatlarla aynı olduğunu, buna rağmen satışlarda halen bir canlılık olmadığını belirterek, satışlardan elde edilen paraların nakliye ve yem maliyetlerini karşılamadığını söyledi. Bayram öncesi son gün satışların artmasını bekleyen satıcılar, her türlü ihtiyacı karşılanmış satış yeri yapan Aliağa Belediyesine ise teşekkür etti.

Aliağa Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl 9 bin m2'lik alana yaptığı kurban satış yeri, vatandaşları ve kurbanlık satıcılarını memnun etti. Güzelhisar köyü yolu üzerindeki eski cezaevi arkasında kurulan kurban satış alanı her türlü ihtiyaca cevap veriyor. Kurban satış yeri için belediyeye teşekkür eden satıcılar, kurbanlıkların elde kalmasından endişe ediyor. Satıcılar, Bayrama saatler kala ellerindeki kurbanlıkları biran önce satmak için sabırsızlanıyor.

BELEDİYEYE HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Kars'tan getirdiği kurbanlıklarını satan Tekin Erben, "Aliağa Belediyesi'nin bize sunmuş olduğu hizmetlerden memnunuz. Aliağa kurban satış noktası, geçtiğimiz yıllarda satış yaptığımız kurban satış alanlarına göre bu yıl daha iyi. Yerlerde çamur derdi yok. Biz gurbetçi insanız, ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz her şey var. Her şey dört dörtlük. Banyomuz, çay ocağımız, sıcak suyumuz mevcut. Bu sene ki kadar memnun olmamıştık. Belediyemiz her yıl daha da farklı şeyler yapıyor. Çünkü gelip eksiklikleri görüyor, nelerden memnun değilsiniz, neler istersiniz diye soruyorlar. Aliağa Belediyemiz' e çok teşekkür ederiz." Dedi. Erben, kurban satış alanında en büyük kurbanlığın kendisinde olduğunu belirterek "1 tonluk büyükbaş hayvan kurban satış noktasının en büyük hayvanı bende. 8 bin 500 Liraya verdim. Biz esnaflar olarak tüm Aliağa halkını buraya gelip alış veriş yapmalarını bekliyoruz." Dedi.

FİYATLAR GEÇEN YIL İLE AYNI

Aliağa Belediyesi Kurban Satış Yerindeki satıcılar kurban fiyatlarının geçen yılla aynı olmasına rağmen satışların yeterince canlı olmadığını belirtiyor. Küçükbaş hayvan fiyatlarının geçen yıl 350-600 arası, bu yıl da 600-650-750 arasında olduğunu belirten satıcılar saman ve yem fiyatlarının günden güne arttığını, satışların aynı seyrettiğini vurguladı. Büyükbaş hayvan fiyatları ise kilo ve büyüklüğüne göre 1.750 TL'den başlayarak 2 bin 500, 3 bin 500, 4 bin TL arasında değişiyor. Pazarın en büyük büyükbaş hayvanı 1 tonluk ağırlığı ile 8 bin 500 Lira'ya alıcı buldu.

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Belediye tarafından geçen yıl hizmete açılan, bu yıl ise geliştirilen kurban satış yerinin önemli bir ihtiyacı karşıladığını söyledi. Başkan Oğuz, "9 bin metrekarelik alanın etrafı tel çit ile çevrildi. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen kurbanlıkların satıcıları için banyo ve sıcak su, çay ocağı bölümleri oluşturduk. Kurbanlıklar da satılana kadar sağlıklı koşullarda tutulmuş oluyor. Alışveriş için gelen vatandaşlarımız da sıkıntı çekmiyor. Otopark sıkıntısı yok. Düzenli ilaçlama ve temizlik hizmeti veriyoruz. Türkiye'nin farklı yerlerinden gelenler olsa da ağırlıklı olarak Aliağalı üreticilere hizmet veriyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber