İzmir'de hijyenik olmayan kesimlerin önüne geçilemedi

İZMİR'de Kurban Bayramı'nın birinci gününde, İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından kent genelinde 37 kesim ve 17 satış ve kesim yeri belirlenmesine rağmen yine de hijyenik olmayan ortamlarda kesimler yapıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ekim 2013 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de hijyenik olmayan kesimlerin önüne geçilemedi

İZMİR'de Kurban Bayramı'nın birinci gününde, İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından kent genelinde 37 kesim ve 17 satış ve kesim yeri belirlenmesine rağmen yine de hijyenik olmayan ortamlarda kesimler yapıldı. Trafikte ve kesim yerlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı vatandaşların kurbanları boş buldukları yerlerde kestikleri, elektrik direğinde asarak yüzdükleri görüldü.

Kurban Bayramı'nın birinci gününde İzmir İl Kurban Hizmetler Komisyonu tarafından belirlenen kesim yerlerine vatandaşlar akın etti. Kesim yerlerine gidilen güzergahlarda sabah saatlerinde itibaren trafik yoğunluğu yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca İlçesi'nin trafiğini rahatlatması için geçen pazar günü açılan viyadük bağlantılı ekspres yolda da trafik kilitlendi.

İzmir genelinde 37 kesim ve 17 satış ve kesim yeri belirlenmesine rağmen, yaşanan yoğunluk nedeniyle sağlıksız kesimlerin önüne geçilemedi. Hem satış hem kesim yapılan yerlerdeki hijyenik olmayan ortamlar dikkat çekti. Bazı vatandaşlar kesim alanları içinde yer kalmayınca, kestikleri kurbanları elektrik direğine asarak yüzdü. Kurbanları yüzmek için iş makinelerinin kepçelerini kullananlar da oldu. Kesim yerlerindeki zemin, kurbanların kanlarıyla kırmızıya boyandı. Buca ile Balçova ilçeleri arasındaki otoyolun çevresinde, çeşitli semtlerdeki boş arazilerde de kurban kesenler oldu. Bazı kurbanlıklar, kesime götürülürken sahiplerine direndi. Çocukların korkulu gözlerle kurban kesimlerini izlemesi de yine dikkat çekti.

Bazı vatandaşlar, kurban fiyatlarının daha düşük olacağı düşüncesiyle bayramın birinci günü kurban pazarlığı yapmayı tercih etti. Satış yerleri kurban bayramının birinci gününde kurbanlık satın almak isteyenlerle dolup, taştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber