19'ncu karo fabrikasının temelini attılar

TÜRK seramik sektörünün önde gelen markalarından Kale Grubu, 19'uncu karo fabrikasının temelini düzenlenen törenle attı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ekim 2013 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
19'ncu karo fabrikasının temelini attılar

Çan'daki Kale Fabrikaları alanında 32 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek yeni fabrikanın temel atma töreni Kaleseramik Fabrikaları Genel Müdürü Süleyman Soysal'ın konuşmasıyla başladı. Genel Müdür Soysal, temelini atacakları 19'uncu karo fabrikasında yıllık 21 milyon metrekare üretim yapılacağını söyledi. Beş yıl içinde bu fabrikanın eş değeri 2 binanın daha yapılacağını belirten Soysal, "Böylece kişi başı yıllık 48 bin metrekare olan üretkenliğimiz 2014 yılında 65 bine, tüm proje tamamlandığında ise 100 bine ulaşacak" dedi.

Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, "Kale Grubu'nun 1957'de başlayan sanayileşme aşkı, her yıl artarak devam etmektedir. 5 bin 580 çalışanı, 1.3 milyar Lira net cirosu, bin 300'e yakın tedarikçisi, 250'yi aşkın direk bayisi, 500 kayıtlı tali bayi dahil 15 bin satış noktası ile çok büyük bir ailedir. Ayrıca dünyanın birçok yerindeki kuruluşları ile dünya ailesidir. Bugün Kaleseramik firması bugün Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 12'nci en büyük seramik karo üreticisidir. Yapı kimyasalları bakımından Türkiye ve bölgemizde 1'inci, Avrupa'da ise 5'inci sıradayız. Yüzde 100 Türk Şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış bir şirketiz, bu konuda hızlı adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Ak Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir de törende yaptığı konuşmada, 56 yıllık köklü geçmişi ile bünyesinde pek çok önemli markayı ve kuruluşu bünyesinde bulunduran Kale Grubu'nun 19'uncu karo fabrikası ile yöre halkında istihdam sağlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar da Kale Grubu'nun 19'ucuncu karo fabrikasına ilk harcı koymanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Fabrikanın hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" dedi.

19'uncu karo üretim fabrikasının temel atma törenine Kale Grubu Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur, Ak Parti 23'ncü Dönem Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Yenice Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çanakkale, Çan ve Yenice'den gelen daire müdürleri ile Kale Grubu yöneticileri ve çalışanları katıldı. Tesiste, 80x80, 60x60 ve 45x45 sırlı granit yer karosu üretimi yapacak ve ilk etapta 70 kişiye istihdam sağlayacak Kale Grubu'nun Çan'daki 19'uncu karo üretim fabrikası 45 milyon Liraya mal olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber