Yozgat'ta yetim çocuklar için 320 kurban kesildi

YOZGAT Valiliği tarafından uygulanan 'Koruyucu Yetim Destek Projesi' kapsamında il genelinde 320 aileye verilen kurbanlar kesilip, ailelere teslim edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ekim 2013 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yozgat'ta yetim çocuklar için 320 kurban kesildi

Valilikçe düzenlenen programla, il genelinde Yetim Destek Projesi'ne dahil olan 320 aile bir araya geldi. Yozgat kent merkezindeki 'Bölükbaşı Düğün Salonu'nda düzenlenen tören, Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Çocukların baba özlemini konu alan şiirleri okunmasıyla birlikte salonda bulunanlar gözyaşlarını tutamadı. Törende Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Jandarma Komutanı Recep Yalçınkaya ve Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz çocukları yalnız bırakmadı. Çocuklar tarafından şiirler okunması ve koro tarafından söylenen şarkıların ardından yemek ikram edildi. Yaklaşık 700 çocukla bayramlaşan il yöneticileri, çocuklara 20'şer TL harçlık dağıttı. Bayramlaşma ardından, kesilen kurbanlarını teslim alan aileler köylerine ve kasabalarına gönderildi. Kurban paketlerini taşıyamayan kadınlara polis memurları yardım etti.

Kesilen kurbanlarını teslim alan kadınlar, yapılan uygulamadan memnun kaldıklarını belirtirlerken, eşlerinin vefaat etmesinden sonra ilk kez kurban kesebildiklerini söyledi. Vali Abdulkadir Yazıcı, bu programın çalışmalarına 1 ay önce başlandığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu; anne ve çocukların bayramı yalnız, hüzünlü ve garip geçirmemeleri için alınmış bir tedbir, bir faaliyettir. Bugün 320 civarında kurban kesildi. Annelerin, vefat etmiş kocalarına hediye olarak daha önceden yaptıkları hatimlerin duaları burada toplu olarak yapıldı. Amacımız, Kurban Bayramını anne ve çocuklarının boynu bükük geçirmemeleri."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber