Yağmur yurdu vurdu/ Video

Yurdu etkisi altına alan yağmur bazı illerde hayatı felç etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ekim 2013 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbullular gece bastıran yağmur karşısında zor anlar yaşadı. İzmir'de sağanak yağış nedeniyle yollar köstebek yuvasına döndü. Meteoroloji, sıcaklıkların yurt genelinde 6 ila 12 derece düşeceğini açıkladı ve Batı Karadeniz için sel uyarısında bulundu.

İSTANBUL

İstanbul'da sabaha karşı yağmur etkili oldu. İstiklal Caddesi'nde gezen bazı vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı.

Güneşli bir haftanın ardından bugün saat 03.00 sıralarında İstanbul genelinde yağmur etkili oldu. Özellikle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde gezen vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşarken, kısa sürede yollarda su birikintileri oluştu.

Zeytinburnu Ekrem Kurt Bulvarı üzerinde bulunan rögarlar sağanak yağmur nedeniyle taştı. Sabah saatlerinde bu yolda seyir halindeki bir araç, oluşan su birikintisinde mahsur kaldı. Aracını hareket ettiremeyen sürücü, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa zamanda gelen itfaiye ekipleri, aracın içerisinde bulunan iki kişiyi kurtardı. Su birikintisi nedeniyle kalan araç itfaiye ekipleri tarafından halat yardımıyla kurtarıldı.

İZMİR'DE SAĞANAK, YOLLARI KÖSTEBEK YUVASINA ÇEVİRDİ

İzmir'de dün öğlende başlayıp aralıklarla süren sağanak özellikle etkisini gece arttırdı. Kenti etkisi altına alan sağanak, yolları sularla doldurup taşırdı, araçlar güzergahlarında ilerleyemedi. Kentteki bir bulvarda büyük çukur oluştu, kesişimindeki cadde ise köstebek yuvasına döndü.

Yazdan kalma günler Kurban Bayramı'nın ikinci günü yerini sağanak yağmura bıraktı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerince önceki gün açıklanan yağmur, dün öğleden sonra kentte etkisini göstermeye başladı. Zaman zaman şiddetli rüzgarında etkili olduğu kentte, yollar suyla doldu. Tatil nedeniyle trafiğin olumsuz yönde etkilenmediği görüldü. Akşam saatlerinde etkisini yitiren sağanak yağmur, gece bir kez daha şiddetlendi.

İZMİR'DE YAĞMUR NEDENİYLE YOLLARDA ÇUKUR OLUŞTU / Foto Galeri

ARAÇLAR YOLDA KALDI

Kentin tüm ilçelerinde yollar tekrardan sular ile dolmaya başladı. Sağanak başta Buca ilçesine bağlı Şirinyer Semti ile Bornova ilçesine bağlı Çınarlı Semti olmak üzere kentin diğer ilçelerini olumsuz etkiledi. Gece saat 02.00 sıralarında Şirinyer Parkı karşısı Menderes Caddesi'ni dolduran sular nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Yoldaki su sevisinin yükselmesi üzerine caddedeki araç trafiği yaklaşık 1 saat boyunca durdu. Sürücüler bulundukları şeritten geri dönerek başka güzargahlardan evlerine dönmek zordunda kaldı, duruma tepki gösterdi.

KRATER GİBİ ÇUKUR OLUŞTU

Bornova Çamdibi Kamil Tunca Bulvarı üzeri Kartal Durağı önündeki anayolun sağ tarafında bulunan alanda, zemininde yumuşamasıyla birlikte yaklaşık 1 metre derinliğinde kreteri andıran çukur oluştu. Bulvarın bitişiğindeki Ziya Paşa Caddesi ve kaldırımda oluşan küçük çukurlar ise köstebek yuvasını andırdı. Bölgedeki esnafın fark ederek etrafını kasalarla çevirmesi üzerine, olası bir kaza yaşanmadı.

KÜÇÜK ÇAPLI BASKINLAR YAŞANDI

Yollarda oluşan su birikintisi ile göçük nedeniyle meydana gelen çukurlar üzerine itfaiye ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Yollardaki sular tahliye edildi, mazgallar temizlendi. Sabaha kadar aralıklarla süren sağanak yağmur nedeniyle kentin çeşitli semtlerinde bulunan ev ve işyerinde 50'ye yakın küçük çaplı su baskını yaşandığı belirtildi. İzmir Bölge Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentteki yağmur yarın sabah saatlerine değin süreceğin ancak ilerleyen zamanla etkisini yitireceğini belirtti. Yetkililer ayrıca şuana kadar kent merkezine 47.4 kilogram yağmur suyunun düştüğünü açıkladı.

ANTALYA YAĞMURLA UYANDI

Kurban Bayramı tatilini Antalya'da geçirenler, bayramın üçüncü gününde şiddetli yağmurla uyandı. Hayatı olumsuz yönde etkileyen yağmur nedeniyle kayganlaşan yollarda çok sayıda kaza meydana geldi.

Antalya, gece saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen şiddetli yağışın etkisine girdi. Sabah saatlerinde şiddetini iyice artıran yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Pek çok kişi Kurban Bayramı dolayısıyla evlerinden çıkmazken, çıkmak zorunda kalanlar ise yağmurdan etkilendi. Yağmura tedbirsiz yakalananlar bir köşede yağmurun dinmesini beklerken ıslanmaktan kurtulamadı. Yoğun yağış nedeniyle yollar göle dönerken, çok sayıda araç yollarda kaldı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yollarda maddi hasarlı çok sayıda kaza meydana geldi.

YAĞIŞ ŞİDDETİNİ ARTTIRACAK

Yağışla ilgili bilgi veren Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, yağış dolayısıyla kent merkezinde son 24 saatte metrekareye 63 kilogram, Kemer'e 9, Kumluca'ya 38 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Duman, yağışın öğleden sonra etkisini daha da artıracağını kaydetti.

ŞİDDETLİ RÜZGAR ETKİLİ OLACAK

Yağışla birlikte şiddetli rüzgarın da etkili olacağına dikkati çeken Necip Duman, rüzgarın saatte 60-80 kilometre hızla eseceği yönünde tahminleri bulunduğunu belirtti. Yağış nedeniyle 28-29 derecelerde seyreden hava sıcaklıklarının 23-24 dereceye kadar düştüğünü de aktaran Duman, yetkililerin ve vatandaşların sel, taşkın, dolu, çatı uçması, hortum ve benzeri olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

EDİRNE SAĞANAK YAĞIŞA TESLİM

Edirne'de sağanak yaşamı olumsuz etkiliyor. Balkanlar'dan gelen yağışlı hava sisteminin etkisine giren kentte sağanak sabaha karşı şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle hem yayalar hem de sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Trafik polisleri yoğun kavşaklarda önlem alarak trafik seyrinde tıkanıklık olmaması amacıyla düzenleme yaptı. Bazı caddeler ve sokaklarda su birikintileri oldu. Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklığının 9 derece yaşandığı kentte sağanağın yarına kadar aralıklarla, zaman zaman da şiddetli olarak devam edeceğini belirtti.

BATI KARADENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu sabah saatleriden itibaren Batı Karadeniz'de görülecek olan yağışların akşam saatlerinden itibaren Bolu, Düzce ve Zonguldak'ın batı çevrelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli (20-50kg/m2) olması beklendiğini açıkladı. Oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği istendi.

HAVA SICAKLIĞI URT GENELİNDE HİSSEDİLİR DERECEDE (6 İLA 12 DERECE) AZALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının bugün batı bölgelerde, Cuma ve Cumartesi günü yurt genelinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağının tahmin edildiğini açıkladı.

Bugün, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetli Güney Ege ve Batı Akdeniz'in batısında yer yer çok kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

Cuma Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı Karadeniz, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

Cumartesi Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bitlis, Siirt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

Pazar Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağmurlu, Marmara'nın güneyi, Ege, Göller yöresi, Batı karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında sabah saatlerinde sis görülecek.

Hava sıcaklığının bugün batı bölgelerde, Cuma ve Cumartesi günü yurt genelinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın Perşembe İç ve batı bölgelerde güneyli yönlerden kuvvetlice yağış anında yağışla birlikte yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber