Nazilli'de hedef 25 bin öğrenci

Adnan Menderes Üniversitesi, Nazilli bünyesindeki eğitim kurumlarındaki 10 bin öğrenci ve öğretim üyesi potansiyeliyle, şehre en büyük katkıyı yapan kurumların başında geliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2013 21:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nazilli'de hedef 25 bin öğrenci

Bu sayıyla Nazilli'nin en büyük kurumu unvanına sahip olan üniversitenin Nazilli'ye değer katan, halka, esnafa, tüccara pozitif katkı sağlayan yegane güç olduğunu ifade eden ADÜ Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ertuğrul Acartürk; "Nazilli üniversitesiyle gelişiyor. Gelecek 10 yılda üniversite öğrencisi sayısının ilçede 25 bine ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

Uzun yaşamın merkezi olarak bilinen Nazilli'nin üniversite eğitimi alanında da önemli merkezlerden biri haline gelebilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Dekan Acartürk, "Nazilli, yükseköğretimdeki yaklaşık 10 bin öğrencisiyle Türkiye'de en fazla öğrenci barındıran ilçe olarak dikkat çekmektedir. Eğitimin gelişmesi için özellikle iki kesime önemli görev düşüyor. Birincisi, kent yöneticilerinin vizyonunda 'bir eğitim şehri olabilmek' görüşünün sahiplenilmesi ve kentle ilgili geleceğe dönük planlamalarda bu hususun dikkate alınmasıdır. İkinci olarak da, halka, esnafa, tüccara görev düşmektedir. Halk, öğrencileri benimsemeli, onların hayatını kolaylaştırmalıdır. Eğitim alanında 'fırsatçılık' tan uzak durulmalıdır" diye konuştu.

10 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTELİ

İlçenin 100 bini aşan nüfusu, barındırdığı ön lisans ve lisans kurumları, coğrafi konumu, ılıman iklimi, geleneksel ve otantik semt pazarlarıyla öğrenciler için ideal bir eğitim şehri kimliğine bürünmeye başladığının da altını çizen Acartürk, "Adnan Menderes Üniversitesi, Nazilli bünyesindeki eğitim kurumlarındaki 10 bin öğrenci ve öğretim üyesi potansiyeliyle, şehre en büyük katkıyı yapan kurumların başında gelmektedir. Nazilli'de yaşayan her 10 kişiden biri Adnan Menderes Üniversitelidir. Bu sayıyla Nazilli'nin en büyük kurumu unvanına sahibiz. Yükseköğretim konusunda oldukça istekli ve bu alanda yatırımlarını sürekli olarak arttıran Nazilli'nin bünyesindeki öğrenci sayısı önümüzdeki yıl 11.00'e ulaşacak ve 10 yıl sonra da hedefimiz olan 25 bin öğrenciye ulaşarak şimdi sahip olduğu görünümden çok farklı bir yapıya bürünecektir. Bu açıdan da üniversitemiz Nazilli'ye değer katan, halka, esnafa, tüccara pozitif katkı sağlayan yegane güç konumundadır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber