Çevreyi kirletmenin cezası ağır

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, rutin faaliyetlerinin yanı sıra boş alanlara bazı kişilerce atılan inşaat ve evsel atıkları da topluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2013 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çevreyi kirletmenin cezası ağır

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, rutin faaliyetlerinin yanı sıra boş alanlara bazı kişilerce atılan inşaat ve evsel atıkları da topluyor. Temizlik İşlerinden yapılan açıklamada, Çevreyi kirlettiği tespit edilen kişilere 25 bin TL'ye kadar ceza kesileceği belirtildi.

Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Şener, Yuvam Akarca Mahallesi girişine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çok sayıda inşaat atığı atıldığını belirterek, "Çevreyi kirleten, görsel kirlilik oluşturan bu tür olumsuzluklarla yoğun şekilde mücadele ediyoruz. Bu konuda defalarca uyarılarda bulunduk fakat yine de bazı kişiler çevreyi kirletmeye devam ediyor. Özellikle inşaat atıkları boş alanlara atılıyor. Belediye olarak inşaat atıklarını toplayan özel bir ekibimiz var. Vatandaşın çuvallara koydukları inşaat atıklarını bilgi verilmesi halinde ekiplerimiz gidip alıyor. Boş alanlara, yol kenarlarına inşaat ve benzer atıklar atanları tespit etmeye çalışıyoruz. Bu kişiler tespit edildiğinde 25 bin Liraya kadar para cezasıyla cezalandırılacaktır. Umarız bundan böyle aynı sorumsuzlukla karşılaşmayız" dedi. Akarca Mahallesi'ndeki inşaat atıkları da iş makinası yardımıyla kaldırılarak bölgedeki olumsuzluk giderildi. Mahalle Muhtarı Müyesser Yılmaz, çalışma için İzmit Belediyesi'ne teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber