Erzincan belediyesi gece gündüz çalışıyor

Erzincan Belediyesi kent genelinde başlattığı asfalt ve kaldırım çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Belediye ayrıca yürüyüş yolları ile İnönü ve Barış Manço Parkları’ndaki düzenleme çalışmalarının büyük bölümünü tamamladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2013 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzincan belediyesi gece gündüz çalışıyor

Yavuz Selim Mahallesi'nde çalışma yürüten belediye asfalt ekipleri gece mesaisi de yapıyor. Alt yapısı tamamlanan mahallelerde yürütülen asfalt ve kaldırım çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şireci, imkanların el verdiğince ve hava koşullarınında müsade ettiği sürece altyapısı tamamlanmış cadde ve sokakların asfalt çalışmalarını hızla sürdürerek vatandaşların kullanımına sunmak için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

YÜRÜYÜŞ YOLLARI 10 BİN METREYİ AŞTI

Erzincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yapımına başladığı Halitpaşa Caddesi yürüyüş yolu çalışması Kasım aynın ilk haftalarında bitmiş olacak. Şehrin batısında yer alan Atatürk Parkı'nda vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Erzincan Belediyesi tarafından yapılan yürüyüş ve spor alanlarından biri daha tamamlanma aşamasına geldi. Kent genelinde yürütülen yürüyüş yolları projesi kapsamında imal edilen yürüyüş yolu uzunluğu 10 bin metreyi aştı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu, "Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından yapımına başlanılan Halitpaşa Caddesi yürüyüş yolu çalışması Kasım aynın ilk haftalarında bitmiş olacak. Erzincan da ilk defa uygulanan baskı beton sistemi ile şehrimize yeni bir yürüyüş alanı ve kaldırım çalışması kazandırılmış olacak. Yaklaşık 5 bin 800 metrekare baskı beton uygulaması ve yaklaşık 800 metre yeni yürüyüş yolu Halit Paşa Caddesi şehrimizin en prestijli caddelerinden birisi olacak." dedi.

İNÖNÜ PARKINDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Şehrin en eski parklarından olan İnönü Parkı'nda geçtiğimiz aylarda başlatılan çalışmalar da tamamlandı. Çalışmalar sonrasında park tamamen yenilenirken, aktif durumda olmayan havuzlar da aktif hale getirildi. Şehrin merkezi bir konumunda, Vali konağı önünde bulunan park, yeni yolları, çiçekli alanları, kent mobilyaları, ağaç bakımları ile adeta yeni bir park olarak inşa edildi.

Yapılan düzenleme sonrası sert zemin uygulamaları, otomatik sulama sistemi, yeşil alanları, çiçek alanları ve kent mobilyaları sayesinde daha kullanışlı hale getirildi. Sit alanı olarak belirlenen bu parkta tarihi dokuya ve bitki türlerine dokunulmadan iyileştirme yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü teknik ekibi ile projesi hazırlanıp iki adet süs havuzu aktif hale getirilirken, bitki gösteri alanları ile İnönü parkı daha cazip kimliğine kavuştu.

BARIŞ MANÇO PARKI YENİLENİYOR

Şehrin en eski ve gözde mekanların dan birisi olan Barış Manço Parkı'nda Erzincan Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor. Parkın hemen kuzeyinde bulunan ve parkın bir parçası olan Aşıklar Caddesinde, Saat Kulesi çevre düzenlemesi kapsamında önemli çalışmalar yapan Erzincan Belediyesi, Barış Manço Parkında ilk etap düzenlemeleri geçtiğimiz yıl tamamlamıştı. Şimdi ise Barış Manço Parkında çalışmalara başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber