Kütahya'da ağız ve diş sağlığı hizmetleri

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde de önemli mesafeler kat edildiğini söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2013 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kütahya'da ağız ve diş sağlığı hizmetleri

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde de önemli mesafeler kat edildiğini söyledi.

Ekici, ağız ve diş sağlığı ile bakımının tüm vücudu ilgilendirdiğini belirterek,"Toplumların gelişmişlik düzeylerinin göstergeleri arasında sağlık hizmetlerinin sunumu önem arz etmektedir. Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri tüm sağlık hizmetlerinde olduğu gibi sağlıkta dönüşüm programı ile birlikte önemli mesafeler kat etmiştir. Hatta Dünyaya model olabilecek nitelikte hizmetler sunulmaya başlanmıştır. İlimizde yeni hizmet binasında çok sayıda hekimi ve ekipmanı ile ağız diş sağlığı hizmetleri kaliteli bir şekilde sunulmaktadır. Hastalarımızın sağlık sorunlarına geçici veya kolay çözümler üretmek yerine, özverili hekimlerimiz sayesinde kalıcı ve nitelikli tedaviler gerçekleştirilmektedir. Ağız ve Diş Sağlığı ve Bakımı, diş ve diş eti hastalıkları ile birlikte sindirim sistemi başta olmak üzere tüm vücuda olumlu veya olumsuz etkiler oluşturabilecek potansiyele sahiptir. Bu açıdan düşünüldüğünde sadece tedavi hizmetlerinin sunulması yeterli gelmemektedir. Üstelik hastalık sonrası oluşan tedavi işlemleri milli ekonomi için ciddi bir maliyet kalemi oluşturmaktadır. Ayrıca hastaların tedavi için geçirdikleri zaman kaybı da cabasıdır. Bu nedenle koruyucu ağız diş sağlığı hizmetleri de bir o kadar önemsenmesi gereken konudur. Genel Sekreterliğimizce tüm hastanelerimizde olduğu gibi halkımızın bilinçlendirilmesi, eğitimler düzenlenmesi, yanlış bilgi ve yöntemlerden vazgeçilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimlerince bu kapsamda kamu spotu tarzı eğitici videolar hazırlanmış ve halkımızı bilinçlendirmek amacıyla çeşitli iletişim kanalları vasıtasıyla yayınlanmaktadır" diye konuştu.

Eğitim videolarının ve eğitimlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen hekimlerle ağız ve diş sağlığı merkezinde bir araya gelen Dr.Mithat Ekici, yapılan çalışmalardan memnuniyetini dile getirerek hekimlere teşekkür belgesi verdi. Toplantıda konuşan Ekici, "Hastalıkların tedavisi kadar önlenmesine yönelik çalışmalar büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda halk eğitimlerini çok önemsiyoruz. Çeşitli konferanslar, videolar gibi yöntemler ile halkımız bilgilendirilmektedir. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde görev yapan hekimlerimizin yapmış oldukları çalışma beni fazlasıyla memnun etti. Bu özverili çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum. Ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Bu konuda hekimlerimiz üzerine düşen görevi yaptılar. İnşallah halkımız da hekimlerimizin tavsiyelerini, izledikleri videolar vasıtasıyla uygularlar ve yakın çevrelerine anlatırlar. Böylelikle çok sayıda hastalığın veya olumsuz sağlık sorunlarının önüne geçmiş oluruz" dedi.

Başarılı çalışmalarından ve halk eğitimine olan katkılarından dolayı hastane yöneticisi Dt.Semih Bilgi başta olmak üzere tüm personele teşekkürlerini sunan Ekici, halk eğitiminde aktif rol alan hekimlere de teşekkür belgelerini takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber