Yüzde 92 taciz

Haber Giriş : 26 Mart 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen'in 7-8'inci sınıftan 1136 öğrenci arasındaki anketi çok çarpıcı. 13-14 yaş grubu 'tacizden' şikayetçi. Yüzde 65'i internette savaş ve dövüş oyunu oynuyor. Yüzde 21'i mafya dizisi izliyor.

TÜRK Eğitim-Sen'in yaptırdığı 'Okullarda şiddet ve taciz' anketi, 13-14 yaş grubu çocukların yüzde 21'inin 'mafya' dizilerini izlediğini, yüzde 65'inin de savaş ve dövüş oyunlarını yeğlediğini ortaya çıkardı. Öğrenciler arasındaki taciz oranı da yüzde 92 olarak belirlendi. Kızlar, 'sarkıntılık', erkekler ise kızların kendileriyle fazla "yüzgöz olması'ndan rahatsızlık duyuyor.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye genelinde 7 ve 8'inci sınıftan 1136 öğrenci arasında yaptırılan anket sonuçları hakkında bilgi verildi.

AKSİYON, MACERA

'Hangi tür televizyon dizilerini tercih ettikleri' yönündeki soruyu, gençlerin yüzde 21'i 'mafya', yüzde 19.5'i 'komedi' dizisi olarak yanıtladı. Öğrencilerin yüzde 44.8'i "aksiyon, macera, korku, gerilim" türü filmleri izlediklerini belirtti.

SAVAŞ VE DÖVÜŞ OYUNU

Bilgisayar oyun salonları ya da internet kafelere giden öğrenciler arasında en çok oynanan oyun türü, yüzde 66.5 ile 'savaş ve dövüş oyunları' çıktı. Futbol oyunları yüzde 12.1, araba ve motor yarışları yüzde 9.9 oranında yeğlendi.

İMZA KAMPANYASI

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, anket sonuçlarının çok çarpıcı olduğunu belirterek, gençlerin yitip gitmemesi için başta aileler, Milli Eğitim Bakanlığı, medya ve emniyet güçleri olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin seferber olması gerektiğini belirtti. Okulda şiddetin önlenmesi için Türkiye genelinde imza kampanyası başlatacaklarını, toplanan imzaları TBMM Başkanı, Milli Eğitim ve İçişleri bakanları, siyasi parti genel başkanları, medya yöneticileri ile sivil toplum örgütlerine göndereceklerini bildiren Özcan, "Gençliğin heba olmaması için herkesten destek bekliyoruz" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber