Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, trafik polislerinin kullandığı kıyafetlerin Avrupa standartlarına yükseltildiğini vurguladı.

Haber Giriş : 03 Ocak 2004 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, trafik polislerinin kullandığı kıyafetlerin Avrupa standartlarına yükseltildiğini vurguladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği'nde gerekli değişikliklerin yapıldığı belirten Er, 20 bin yelek, 20 bin yağmurluk alındığını söyledi. Er, haftalık bilgilendirme toplantısında, seyahat imkanlarının artması, uluslararası ticaret ve kültürel ilişkilerin gelişmesi ve turizm akışının yoğunlaşması dolayısıyla Türkiye'ye giriş ve çıkışın arttığını belirtti. Er, bunun da, pasaportların kontrollerinin en kısa sürede yapılması gerçeğini gündeme getirdiğini bildirdi. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) standartlarına göre pasaportların optik okuyucuda okutulması standardının kabul edildiğini ve bu kapsamda İçişleri Bakanlığı'nın ilgili kurumlarla 1997 yılından bu yana ortak çalışma sürdürdüğünü ifade etti. Er, kurulumu tamamlanan optik okuyucuların devreye girmesiyle birlikte kontrollerin hızlanmasının yanısıra sahteciliğin de azalacağını belirtti.

Yeni Harç Ücretleri

Yeni yılla birlikte harçların arttığına dikkat çeken Er, 1 Ocak 2004 tarihinden itibaren A1, A2, B, F, H ve K sınıfı belgelerden 72 milyon 700, diğer sürücü belgeleri alınırken 166 milyon 800 bin lira alınacağını, araçların teknik muayenesinde ise 72 milyon 700 bin lira bedel ödeneceğini kaydetti. Er, motorlu taşıt plakalarının 16 milyon, motorlu bisiklet ve motosiklet plakalarının 8 milyon, motorlu araç trafik belgesinin tescilinde kullanılan değerli kağıtların toplamından 27 milyon lira alınacağını da bildirdi.

Denizi seyreden polise ceza

Zoguldak'ta nöbeti sırasında denizi seyrettiği gerekçesiyle polis memuru Hüseyin Sağlam'a 1 günlük maaş kesimi cezası verildi. Zonguldak Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Site Polis Lojmanları önünde nöbet tutan görevli polis memurunun sırtı yola dönük durduğunu fark eden Emniyet Müdürü Mustafa Öncül, telsiz anonsu yaparak uyarıda bulundu. Hüseyin Sağlam adlı polis memuruna yaptığı anonsta, ??Aşağı geçerken de, yukarı geçerken de sırtın yola dönüktü. Sen denizi mi seyretmeye geldin, yoksa korumaya mı? Başında şapkan da yok. Denizi seyrediyorsun'' diye uyaran Öncül, daha sonra polis memurunun ifadesi alınarak, 1 günlük yevmiyesinin kesilmesi talimatını verdi.  

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber