'FÜ'deki olaylar siyasi içerik taşımamaktadır'

Haber Giriş : 28 Mart 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, geçen hafta üniversite yerleşkesi içerisinde meydana gelen öğrenci olaylarının siyasi içerik taşımadığını belirtti.

Rektör Muz, yaptığı yazıylı açıklamada, geçen hafta iki farklı siyasi görüşe sahip öğrenciler arısanda çıkan kavganın siyasi olmadığını ve öğrencilerin kişisel sorunları yüzünden bazı olayların yaşandığını ifade ederek, olayın, siyasi gruplar arasında bir çatışma gibi gösterilmeye ve siyasi mecraya çekilmeye çalışıldığını bildirdi.

Muz, şunları kaydetti:

?Ancak gerek öğrencilerimizin, gerekse halkımızın sağduyulu davranmaları ve güvenlik güçlerimizin zamanında tedbir alması sonucu olay büyümeden önlenmiştir. Siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri de olayın siyasi bir yanının olmadığını belirten beyanlarda bulunarak olayın kısa sürede kapanmasına vesile olmuşlardır. Öğrencilerimiz huzur ortamında eğitim ve öğretimlerine devam etmektedir.?

FÜ yerleşkesi içerisinde 22 ve 23 Mart tarihlerinde meydana gelen olayda, farklı siyasi görüşlere sahip iki grup arasında başlayan ve kavgaya dönüşen olayda, bir öğrenci darp edilerek başından yaralanmış, polise saldırmak isteyen biri öğrenci 4 kişi de gözaltına alınmıştı. Gözlatına alınan kişiler daha sonra serbest bırakılmıştı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber