Öğretmenevine konulan müzik yasağı kaldırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2006 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde öğretmenevinde ?canlı müzik yasağı? konulduğu iddia edildi.

Eğitim-Sen Sındırgı İlçe Temsilcisi Mehmet Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2005-2006 eğitim-öğretim yılının başından itibaren öğretmenlerin dinlenip eğlenmeleri amacıyla cuma günleri düzenlenen ?Türkü Gecesi?nin 2 gün önce yasaklandığını öne sürdü. Sındırgı Öğretmenevi Yönetim Kurulu'nun yaptığı toplantıda, ?öğretmenevinde canlı müzik çalınmamasına, sadece üst düzey görevlilerin veda gecesinde ve bazı özel günlerde canlı müzik programı yapılmasına? karar verildiğini savunan Korkmaz, cuma akşamı için rezervasyon yaptırmak isteyen ve bu kararı öğrenince tepki gösteren öğretmenlerin imza kampanyası hazırlığında olduklarını söyledi.

Korkmaz, bu karar yüzünden yönetim kurulundaki bir üyenin istifa ettiğini, bir üyenin de karara ?şerh? koyduğunu bildirdi.

2004 yılında alkol yasağının kaldırıldığı öğretmenevinde müzik yasağının getirilmesine bir anlam veremediklerini ifade eden Korkmaz, ?Öğretmenevine cuma akşamları herkes ailesiyle geliyor, müzik dinleyip stres atıyordu. Canlı müzik yasaklanınca aileler gelmemeye başlayacak. Sındırgı küçük yer, eğlenme ortamı yok? dedi.

Yasağın kaldırılması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirten Korkmaz, Eğitim-Sen ile Türk Eğitim-Sen ilçe temsilcilikleri olarak ?yasaktan duydukları rahatsızlığı? yarın Kaymakam İdris Akbıyık ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ileteceklerini kaydetti.

Bu arada, Sındırgı Kaymakamı Akbıyık, Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban ile kararı görüştüklerini belirterek, ?Yasağı uygun görmedik ve kaldırdık? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber