Öğretmenlerin derece terfi işlemleri okul müdürlerini yoruyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mart 2006 00:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖĞRETMEN DERECE TERFİLERİNDEKİ DÜZENSİZLİKLER

Sevgili meslektaşlarım;biz öğretmenlerin uygulamadaki önemli düzensizliklerimizden biriside derece terfilerin uygulamasındadır. Tüm personelin derece terfileri öğretmenin göreve başlaması baz alınarak yapılmakta olup, okul memurunun milli eğitim .müdürlüğü ile bir dizi yazışması ile hiçbir zaman zamanında olmadan gecikmeli olarak işlem görmektedir.

Ayrıca 100- 150 kişilik öğretmen kadrosu olan bir okulu düşünün. İdare durmadan yıl boyunca müdürlükle derece terfiler için yazışmaktadır. Birçok okul ise bu yükü kendilerince azaltmak için terfi onaylarını biriktirip toptan yapmaktadır ve böylece terfiler gecikmeli olmaktadır.

Birçok arkadaşımın hizmet cetvelide bu sebep den dolayı yanlışlıklarla dolu olup düzeltmek için müdürlükle okul arasında mekik dokumaktadır. Bu durum milli eğitim müdürlüğünede bir yük getirmektedir.

Bunun çaresi veya güzel uygulama örnekleri yokmudur? Tabiki vardır. Örneğin ordu tüm terfileri 30 ağustosta yapmakta olup binlerce ordu mensubu aynı anda düzenli bir şekilde terfi işlemini bir günde bitirmektedir. Öğretmen içinde 24 kasım veya dünya öğretmenler günü vb.bir gün belirlenip bu iş düzene sokulmalıdır.

Bakanlık en kısa zamanda bir düzenleme yaparak bu işkenceden miyonlarca kişiyi kurtarmalıdır.

SAYGILARIMLA

Haberi yazan: muallim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber