Kalıcı iş yerleri tahsisleri tartışmaya neden oldu

Düzce’nin Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan kalıcı işyerlerinin kurumlara tahsisi İl Genel Meclisinin AK Partili üyeleri ile muhalif üyelerini karşı karşıya getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalıcı iş yerleri tahsisleri tartışmaya neden oldu

Düzce'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan kalıcı işyerlerinin kurumlara tahsisi İl Genel Meclisinin AK Partili üyeleri ile muhalif üyelerini karşı karşıya getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Yüksek Öğrenim Kredili Yurtlar Kurumu Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan kalıcı işyerlerini inceledikten sonra tahsis taleplerinden vazgeçtiler. Düzce Üniversitesinin talebi ise resmi talep yazısında yeterince açık ifadeler kullanılmadığı gerekçesiyle AK Partili meclis üyeleri tarafından reddedildi. Duruma tepki gösteren muhalefet partilere mensup meclis üyeleri Düzce'nin kazanması için üniversiteye destek olunması gerektiğini savundular.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Fevzi Çakmak Mahallesi 111 ada 42 parselde bulunan iş merkezinin 2. katındaki toplam 18 adet işyerinin tahsis talebinden vazgeçti. Konu il Genel Meclisinin Kasım ayı toplantıları 5. birleşiminde gündeme geldi.

Vali Yardımcısı İl Genel Sekreter vekili Erdoğan Ülker kurumun yeni bina yaptığını, bu nedenle ek bir binaya ihtiyaç duymadığını ve tahsis talebini geri çektiğini belirtti.

Vali Yardımcısı Ülker, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredili Yurtlar Kurumunun da onarım maliyeti 5 Milyon lirayı bulduğu gerekçesiyle tahsis talebini geri çektiğini dile getirerek "Kurum binada bir inceleme yapmış ve tadilatı yaklaşık 5 bin TL tutuyormuş. Kurum 'bu parayla binada yaparız yer de alırız' diyor. Bu nedenle tahsis talebinden vaz geçtiler" dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Canbolat Düzce Üniversitesinin kalıcı iş yerlerinden yer talebi ile ilgili hazırlanan komisyon raporunu okudu. Raporda şu ifadeler yer aldı: "Komisyonumuzun 7-11 Ekim 2013 tarihleri arasında yapmış olduğu araştırma ve inceleme neticesinde Düzce Üniversitesi Rektörlüğünün talebinde somut olarak bir yer belirlenmediği ve tahsisi istenen işyerlerinin hak sahiplerine ait işyerleri ile takas trampa becayiş işlemleri tamamlanmadığından tahsis talebi komisyonumuzca uygun görülmemiştir."

Rapora tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Turhan, tahsis işleminin doğru yapılmadığını savunarak "Tahsis taleplerinden neden vazgeçiliyor? Çünkü doğru tahsis yapılmadı. Peki biz üniversiteden gelen talebi neden reddediyoruz. Buda doğru tahsis yapılmamasıyla ilgili. Üniversitede çocuklar ders yapabilmek için sınıfın boşalmasını beklemek zorunda kalıyorlar. Ayrıca bu binaların üniversite olarak kullanılması demek oranın hem sosyal hem de ekonomik anlamda gelişmesi demek. Neden bu binaları üniversiteye vermemekte ısrar ediyoruz, ben merak ediyorum? Düzce'nin ekonomisine kastınız mı var? Bu tahsis talebini lütfen iyi değerlendirelim ve kazanan Düzce olsun" dedi.

Bunun üzerine AK Partili Meclis Üyesi Harun Veziroğlu, "Kazanan Düzce olsun deniyor. Ancak Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu şuanda eğitime uygun olmayan bir yerde bulunuyor. Düzce Üniversitesi rektörü bize 'yer bulun bina yapalım' dedi. Biz yer tahsis etmemize ve yatırımcı bulmamıza rağmen yıllardır bina yapılamıyor" dedi.

MHP'li Meclis üyesi Ergin Özensel'de eğitime ciddi özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizerek "Eğitim konusu çok önemli. Lütfen bu talebi bir kez daha düşünelim ve Düzce'ye kötülük yapmayalım" diye konuştu.

AK Partili Meclis Üyesi İbrahim Bilgin ise tahsis işlemlerinin hızlanması için yeterli çalışma yapamadıklarını, bu nedenle bu tür sorunların yaşandığını dile getirerek "Biz AK Parti grubu olarak bu raporu mevcut şartlara göre hazırladık. 2 kurum bu tahsislerden vazgeçmiş. Bunu başka yerlere çekmenin anlamı yok. Biz işlemler hızlı şekilde tamamlansın diye yeterli çalışma yapamadık. Bunu kabul ediyorum. Tahsisi yapılan alanları önce kurumlar inceleseydi belki de böyle bir sorun yaşanmayacaktı. Burada bir işleyiş sıkıntısı var. Yoksa kimsenin art niyet taşıması söz konusu değil" şeklinde açıklama yaptı.

Rapor meclisten oy çokluğu ile geçti. Muhalefet üyeleri ise rapora "Kalıcı işyerlerinde Bahçelievler Mahallesi'nde Düzce Meslek Yüksek Okulu'na verilmek üzere uygun 2 adet blok bulunmaktadır. Bu blokların okula uygun olduğu tarafımdan görülmüştür. Bu nedenle bu rapora muhalefet şerhi konulmuştur" şerhi koydurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber