Öğrenciler dekanın odasını ateşe verdi

Ankara'da YÖK’ü protesto eden bir grup öğrenci, Ankara Üniveristesi Dil-Tarih ve Coğrafya fakültesinde dekan odasını işgal etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 16:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrenciler dekanın odasını ateşe verdi

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde YÖK'ün kuruluşunu protesto eden bir grup, fakülte dekanının odasına girdi. Odanın kapısını kapatarak içerideki kağıtları ateşe veren eylemciler, polisin müdahalesinin ardından gözaltına alındı.

Üniversitede YÖK'ün kuruluşunu protesto etmek isteyen bir grup eylemci, öğleden sonra Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi dekanının odasına girdi. Camın dışına "YÖK'e Hayır" yazan bir pankart asan eylemciler, odanın kapısını kapatarak kendilerini içeriye kilitledi.

Çevik kuvvet ekibinin uyarılarını dikkate almayan eylemciler, içeride bulunan kağıtları ateşe verdi. Polis, öğrencilerin dışarıya çıkması için içeriye gaz bombası atarken, pencereden dışarıya sarkan eylemcilerin atlama ihtimaline karşılık itfaiye ekipleri de hava yastığı ile önlem aldı. Daha sonra kapıyı kırarak odaya giren polis ekipleri, olayla ilgili 6'sı kadın, 11 kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada müdahale sırasında fakülte binasına atılan gazdan etkilenerek dışarıya çıkan öğrencilerden bazılarına, sağlık ekipleri müdahale etti.

AÜ Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesindeki olaylarda 32 kişi gözaltına alındı

Başkentte, YÖK'ün kuruluşunun 32. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen eylemlerde, 32 kişi gözaltına alındı.

Yüksel Caddesi'nde toplanıp basın açıklaması yapan bir grup öğrenciye, polis tarafından dağılmaları yönünde uyarıda bulunuldu. Uyarılara aldırmayan gruptakiler biber gazıyla müdahale edilerek dağıtıldı.

Cebeci'den Kızılay'a yürümek isteyen bir gruba da uyarıya rağmen dağılmayınca biber gazı ile müdahale edildi. Kızılay ve Cebeci'deki olaylarda 19 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan bir grup öğrenci de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde dekanının odasını işgal etti. Odanın kapısını kilitleyerek polisin içeri girmesini engelleyen eylemciler, bazı kağıtları ateşe verdi. Odaya gaz bombası atarak müdahale eden polis, 13 kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada gazdan etkilenen bazı öğrenci ve çalışanlar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Başkentteki olaylarda 32 kişi gözaltına alındı.

Akdeniz Üniversitesi'nde de YÖK protestosunda olaylar çıktı. Öğrenciler YÖK'ün kuruluş yıldönümünü protesto için rektörlük binasına yürümek istedi.

Özel güvenlik görevlilerinin müdahalesi üzerine arbede çıktı. Kampüse giren 300 Çevik Kuvvet polisi, TOMA ve panzerle öğrencilere müdahale etti.

3 YARALI, 5 GÖZALTI

Müdahaleye öğrenciler taşla karşılık verdi. 3 güvenlik görevlisi yaralandı. 5 öğrenci gözaltına alındı.

Rektörlük önünde bekleyen öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

İSTANBUL'DA PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

İstanbul'da da eylemlerin adresi Beyazıt Meydanı oldu. Aksaray ve Eminönü'nde toplanan üniversite öğrencileri, Beyazıt'a yürüdü. Yaklaşık 3 bin kişilik grup meydanda YÖK'ü protesto etti.

İZMİR'DE BİR GRUP YOL KAPATTI

İzmir'de ise, Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi önünde toplanan EÜ Forumu üyeleri, 1 Nolu yemekhane önünde toplanarak başka grupların da katılımıyla yürüyüşe geçti.

Kampüs içinde bir süre yürüyen grup YÖK'ün kaldırılması için sloganlar attı.

Daha sonra üniversitenin ana girişi önündeki Osman Kibar Kavşağı'na gelen grup, yolu bir süre trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptı.

Açıklamalarında ücretsiz eğitim taleplerini dile getiren gruptakiler, üniversitede polis istemediklerini ve YÖK'ün kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Basın açıklaması sırasında bazı sürücüler yolun kapatılmasına tepki gösterdi. Grup açıklamanın ardından yolu trafiğe açtı.

ESKİŞEHİR'DE DE PROTESTO VARDI

Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden (ESOGÜ) bir grup öğrenci ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluşunu protesto etti.

AÜ Edebiyat Fakültesi önünde toplanan grup, ellerine aldıkları döviz ve pankartlarla Rektörlük binasına kadar yürüdü.

Rektörlük önünde YÖK'ün kuruluşunu ve öğrenci evleri tartışmalarını protesto etmek için basın açıklaması yapan grup, daha sonra müzik dinletisi sunmasının ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber