Önce yürüdüler, sonra organlarını bağışladılar

Bursa'da organ bağışına destek için yürüyüş yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2013 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Önce yürüdüler, sonra organlarını bağışladılar

Organ Bağışı Haftası münasebetiyle düzenlenen yürüyüş Cumhuriyet Caddesi'nden başladı. Yürüyüşe katılan vatandaşlar ve öğrenciler, herkesi organ bağışı yapmaya davet etti. Bando eşliğinde sloganlar atarak Şehreküstü Meydanı'na kadar yürüyen kalabalık, burada kurulan stantlarda organlarını bağışlamak için imza attı.

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, "İnsanları organ bağışına özendirmek, bağış sayısını artırmak istiyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda bir hayli mesafe kat ettik, geldiğimiz nokta gerçekten gurur verici. Türkiye'de şu anda birinciliğe yükselmiş durumdayız. Maksadımız organ bekleyen vatandaşlarımızı sıkıntıdan kurtarmak. Sağlık çalışanları olarak bu organizasyonları destek vermek ve vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek istedik" dedi.

Yürüyüşe destek veren AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise, "Türkiye'de organ 25 bin civarında organ bekleyen vatandaşımız var. Biz organ bağışı yaparak bu vatandaşlarımızı sağlıklarına kavuşturmak istiyoruz. Herkesin bu konuda hassas olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber