Diyanetten erotik site uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2006 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, internet kullanımında edep kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek erotik sitelere karşı uyarıda bulundu. Başkanlık, İsmam'ın yasakladığı ve mahrem saydığı sayfalara girilmemesini istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı "Diyanet Takviminde" internet kullanımında edep kuralları anlatıldı.Elektronik iletişimde edebin "utanılacak hal ve hareketlerden kaçınmak, terbiye ve ahlak kurallarına riayet etmek" anlamına geldiği ifade edilen takvimde, internet ortamının bireye tanıdığı özgürlüğün kimi zaman ahlaki kurallara uygun akılcı ve yapıcı amaçlarla kullanılmadığı kaydedildi. Takvimde, "İslam'ın yasakladığı ve mahrem saydığı hususlardaki sayfalar açılmamalı, ahlaki kurallarla bağdaşmayan sayfalara girilmemelidir. Zira Rabbimiz bizim gizli ve aşikar bütün yaptıklarımızdan haberdardır" denildi.

KORSAN UYARISI
Başkanlık takviminde, internetin insanlara zarar vermek için kullanılmaması gerektiğine değinilerek, korsan uyarısında bulunularak şöyle denildi:"Başkaların yaptığı çalışmalara engel olunmamalı, gizli ve kişisel dosyalara girilmemeli, internet yoluyla hırsızlık yapılmamalı, parası ödenmeyen yazılımlar kişinin kendi malıymış gibi kopyalanmamlı, başkalarının elektronik iletişim kaynakları izinsiz kullanılmamalı, elektronik iletişim ortamında başkalarının haklarına saygı gösterilmeli" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber