Merkez, 'Vekalet Bankası' gibi

Haber Giriş : 05 Nisan 2006 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fatih Özatay'ın emekliye ayrılmasıyla boşalan başkan yardımcılığına "vekaleten" Piyasalar Genel Müdürü Çiğdem Köse getirildi. Merkez Bankası'ndan yapılan duyuruda, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın, "bankanın karar süreçlerinde bir aksamaya yol açmamak için asaleten atama yapılıncaya kadar" Köse'nin vekaletle yürütmesini "uygun gördüğü" belirtildi.

Bu atama, bankanın Yönetim Komitesi'nin toplanabilmesini sağlamak açısından önem taşıyor. Merkez Bankası Başkanvekili Erdem Başçı, "vekil" olarak göreve başladığı ilk gün de Sedef Ayalp'tan boşalan başkan yardımcılığına "vekaleten" Rifat Günay'ın atandığını duyurmuştu. Köse'nin de başkan yardımcılığına vekaleten getirilmesiyle, Merkez Bankası üst yönetimi bir bütün olarak vekalet yönetimine dönüştü. Başçı'nın başkanlığı vekaleten yürütmesinin yanısıra, başkan yardımcılıklarını da vekaleten yürütenlerin sayısı ikiye yükseldi.

Başkan yardımcılığına vekaleten getirilen Piyasalar Genel Müdürü Çiğdem Köse, 19 yıllık Merkez Bankacı. 1964 İzmir doğumlu olan Köse,1982'de Eskişehir Anadolu Lisesini, 1986'da da ODTÜ Ekonomi bölümünü bitirdi. Merkez Bankası'na 1987 yılında Piyasalar Genel Müdürlüğü'nde memur olarak başlayan Çiğdem Köse,1989 yılında bu görevden ayrılarak Türk Eximbank Hazine ve Finansman Genel Müdür Yardımcılığında çalışmaya başladı. 1989-94 yılları arasında aynı Genel Müdür Yardımcılığı bünyesinde Uzman, 1994-96 yılları arası Hazine Müdürü ve 1996-2001 yılları arasında Hazine ve Finansman Daire Başkanı olarak görev yaptı. Daha sonra, 2001 yılı Nisan ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasalar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına, Temmuz 2004'te de Piyasalar Genel Müdürlüğü görevine atandı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber