TOKİ, geç konut tesliminde alıcıları korumuyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, konutların zamanında teslim edilememesi halinde, kira yardımı yapılmadığını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Kasım 2013 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TOKİ, geç konut tesliminde alıcıları korumuyor

Ankara Yapracık bölgesinde yaşanan olayda, 5. bölgedeki 226 adet konut, sahiplerine halen teslim edilemedi.

İstanbul Milletvekili Umut oran'ın soru önergesini cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Yapracık projesinde, 14 bölge ve toplam 9 bin 224 konut inşasının yapıldığını belirtti. Projede 13 bölgede yer alan toplam 8.998 adet konutun süresinde tamamlandığını belirten Bayraktar "5. bölgede yer alan 226 adet konutla ilgili olarak ise yükleniciden kaynaklanan durumdan dolayı iş bitirilememiş ve sözleşme hükümlerine göre 21.06.2013 tarih ve 291 sayılı stratejik komisyon kararı ile iş fesih edilmiştir. Teminat mektubu irat kaydedilmiştir. İkmal ihalesi yapılmış olup, yasal sürenin tamamlanması beklenmektedir." dedi.

ALICILARLA YAPILAN SÖZLEŞMEDE HÜKÜM YOK
TOKİ'NİN İDARİ BİR KARARI DA YOK

TOKİ tarafından hazırlanan cevapta, alıcılarla akdedilen Gayrimenkul Satış Sözleşmesi hükümlerine göre konutların tesliminde gecikme yaşanması halinde kira yardımı yapılacağına ilişkin herhangi bir hüküm bulunmadığı vurgulandı. TOKİ, ayrıca "sözleşmede belirtilen süre içerisinde konutu teslim edilemeyen hak sahiplerine kira yardımı yapılmasına ilişkin alınmış idari bir karar da bulunmamaktadır." dedi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının kısıtlı kaynaklarla ve bütçeden yardım almaksızın konut üretmeye çalıştığının vurgulandığı cevapta, "Kaldı ki, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yoksul, dar ve orta gelirli vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması amacıyla ülke genelinde başlatılan bu kadar geniş çaplı konut seferberliği kapsamında, takdir edileceği üzere, doğal olarak, bazen, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının inisiyatifinin dışında, daha önceden öngörülemeyen ve istenmeyen bir takım aksamalar yaşanabilmektedir. Ancak, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, çok hızlı bir şekilde bu durumların üzerine giderek, gereken teknik ve yasal önlemleri süratle yerine getirmektedir." denildi.

YÜKLENİCİ FİRMA İLE AKDEDİLEN SÖZLEŞMEYE DE HÜKÜM KONULMAMIŞ

TOKİ, yüklenici firma ile akdedilen sözleşmede de, gecikme olması halinde hak sahiplerine bir tazminat ödenmesi konusunda bir hüküm konulmadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber