OTSO'da e-imza bilgilendirme semineri

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nda (OTSO) e-imza bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2013 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OTSO'da e-imza bilgilendirme semineri

OTSO Meclis Salonu'nda düzenlenen seminerde, Ticaret Sicili Müdürlüğü bünyesinde yapılan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) tabanlı işlemler başta olmak üzere gerçek ve tüzel kişi firmaların elektronik ortamda gerçekleştirecekleri resmi işlemlerde kullanılacak olan e-imza uygulaması, OTSO üyelerine anlatıldı.

OTSO ve Türkiye Noterler Birliği Vakfı'na ait olan TNB E-İmza A.Ş. firması arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol ile oda üyelerine e-imza tahsis işlemlerinde avantaj sağlanmasına yönelik zemin oluşturulmuştu.

Bunun devamı olarak, TNB E-İmza A.Ş. Proje Yöneticisi Berkan Çağlar, OTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında e-imza uygulamasının hukuki zemini, kullanıldığı alanlar ve gereklilikleri ile e-imza tahsis süreci hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 2014 yılı Ocak ayından itibaren Ticaret Sicil Başvuruları ile bazı Bakanlık hizmetleri başvurularında özellikle A.Ş., Limited Şirketi ve sermayesi paylara bölünmüş Komandit Şirketler ile Kooperatif Tüzel Kişiliklerinin bu tür işlemlere ait başvurularında e-imza uygulamasının zorunlu olacağı ifade edildi.

Seminer sonrası, OTSO üyeleri ile ikili görüşmeler gerçekleştirilerek, e-imza temini konusunda başvuruları alındı.

Daha sonra OTSO üyeleri e-imza talepleri için OTSO tarafından başvuruların alınması ve e-imza temininde aracı kurum olması için gerekli protokol imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber