'Sezer, Kuran'a bağlı bir adayı veto etti'

Haber Giriş : 07 Nisan 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İspanya'da yayımlanan La Vanguardia gazetesi, Türkiye'deki Merkez Bankası Başkanı tartışmasını haber yaptı. Gazete, Merkez Bankası tartışmasının, İslami kökenli iktidar partisi ile laik Cumhuriyet ilkelerine inanan Cumhurbaşkanı arasında soğuk savaşa döndüğünü öne sürerken, Avrupalı siyasetçi ve ekonomistlerin durumu yakın takibe aldığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Sezer'in 'laik' bir çıkış yaparak eski Albaraka Türk yöneticisi Adnan Büyükdeniz'i veto ettiğini belirten La Vanguardia, "Ahmet Necdet Sezer Kuran'a bağlı bir adayı veto etti" diye yazdı. Gazete, Cumhurbaşkanı Sezer'in bu çıkışının uluslararası bankacılık kuralları açısından son derece olumlu bir adım olduğunu belirtirken, "Sezer Türkiye'ye uluslararası finans çevrelerinde önemli bir prestij kazandırdı.

Cumhurbaşkanı hızlı davranarak Türkiye'yi büyük bir hatadan kurtardı" ifadelerine yer verdi. La Vanguardia, Cumhurbaşkanı ile Başbakan Tayyip Erdoğan arasındaki fikir ayrılığının AB yolunda Türkiye'ye zarar vereceğini de savundu. Türkiye'nin İslami kökenli bir parti ile Mustafa Kemal Atatürk ilkelerine sadık bir Cumhurbaşkanı tarafından yönetildiğini vurgulayan gazete, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı arasında bir uçurum oluştuğunu ve bu uçurumun gün geçtikçe büyüdüğünü iddia etti.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber