Meclis bu haftaki gündemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2006 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, yoğun bir gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor.
Bazı girişimcilere holding adı altında gerçekleştirilen izinsiz halka arz yoluyla tasarruf sahiplerinin mağduriyetine yol açılmasının neden ve sonuçlarıyla, bu süreçte SPK'nın sorumluluğunun araştırılması amacıyla kurulan ve çalışmalarını tamamlayan Meclis Araştırma Komisyonu Raporu, 11 Nisan Salı günü Genel Kurul'da görüşülecek.
Raporda, ''Sürece dahil olan tüm şirket sorumlularının, nitelikli dolandırıcılık olarak tanımlanabilecek ilişkiler içine girdiklerine ilişkin çok ciddi şüpheler uyanmıştır'' deniliyor.
İhraç malı taşıyan nakliye araçlarının kullandığı motorine ÖTV ve KDV muafiyeti getiren yasa tasarısı da aynı gün ele alınacak.
AK Parti Muğla Milletvekili Orhan Terzibaşıoğlu'nun TOKİ tarafından yapılacak veya yaptırılacak her türlü inşaatla ilgili çeşitli harç ve tarifelerin en az tutar üzerinden alınmasını öngören yasa teklifi de 12 Nisan Çarşamba günü ele alınacak.
Bu teklifin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun İstanbul Boğazı'na denizaltı karayolu tünel geçişinin yapılması veya yaptırılması görevinin Ulaştırma Bakanlığı'na verilmesi ile AK Parti Çankırı Milletvekili Tevfik Akbak'ın Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik içeren teklifleri ele alınacak.
TSK ile ilgili 3 yasa tasarısının ise 13 Nisan Perşembe günü ele alınması planlanıyor. Bunlar arasında; kadın memurlara verilen doğum izniyle ilgili düzenlemenin TSK'da çalışan personel için de kullanımına izin veren ve TSK Personel Kanunu'nda değişiklik yapan tasarı ile GATA Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarıları bulunuyor.
TBMM Genel Kurulu, 11 Nisan Salı günü 15.00-22.00, 12 Nisan Çarşamba 15.00-21.00, 13 Nisan Perşembe günü ise 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacak.

KOMİSYONLAR
TBMM'deki ihtisas komisyonlarını da gündemlerindeki konuları görüşmek üzere yoğun bir çalışma haftası bekliyor.
Plan ve Bütçe Komisyonu, 11 Nisan Salı günü iki yasa tasarısını görüşecek. Genel Kadro ve Usulü Hakkında KHK'ye bir madde eklenmesine dair kanun tasarısı; Başbakanlık, DPT, Hazine, Dış Ticaret, Savunma Sanayi müsteşarlıkları ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, SSK, TİKA ile TOKİ teşkilat kanunlarında yer alan özel hükümler uyarınca sözleşmeli olarak çalışan personelin kadroya geçirilmesi için kadro ihdas edilmesini öngörüyor.
Türkiye İstatistik Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısı ise Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararıyla doğan boşluğu gidermek amacıyla yapılan düzenlemeyi içeriyor.
TBMM Hesaplarını İnceleme Komisyonu, 13 Nisan Perşembe günü, Meclis'in 2005 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ilişkin hesaplarını inceleyecek.
KİT Komisyonu da 11 Nisan Salı günü Özel Çevre Koruma Kurumu ve Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri, 12 Nisan Çarşamba günü Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, 13 Nisan Perşembe günü ise Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş, Kalkınma Yatırım Menkul Değerler A.Ş, Betonsan Konut Sanayi ve Ticaret A.Ş, KOSGEB'in 2004 yılı hesaplarını inceleyecek.

ARAŞTIRMA KOMİSYONLARI
Yaş sebze, meyve ve kesme çiçek ile narenciye üretimi ve ihracatındaki sorunlarla ilgili kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, 12 Nisan Çarşamba günü toplanarak, konunun ilgililerinden bilgi alacak.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinin Dilovası beldesinde sanayi atıklarının çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini belirlemek amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, 13 Nisan Perşembe günü toplanarak, çalışma programını belirleyecek.
Zeytin ve zeytinyağı ile diğer bitkisel yağların üretiminde yaşanan sorunlarla ilgili oluşturulan Araştırma Komisyonu da yetkilileri dinleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber