'Sigarayı bırak 6 bin YTL kazan'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2006 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde gerçekleştirilen, sigarayı bırakma düşüncesinin harekete geçirilmesini amaçlayan "Bırak-Kazan 2006" kampanyası 1-28 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.


İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Özkan, 4 hafta sürecek kampanya boyunca sigara içmeyen kişiler arasında yapılacak kura çekimiyle bir kişinin 6 bin YTL kazanacağını belirtti.

Sigara kullanımının önlenebilir en önemli ölüm nedeni olduğunu vurgulayan Özkan, şöyle konuştu.

"Sigaranın yol açtığı koroner kalp hastalığı Türkiye'de en fazla görülen erken yaşta ölüm nedenidir. Türkiye'de erişkinleri en çok öldüren ikinci hastalık ise kanserdir. Akciğer kanseri ölümlerinin yüzde 90'ı sigaradan kaynaklanmaktadır. Ülkemizde erişkinleri öldüren üçüncü hastalık ise serebrovasküler hastalıklarıdır. Bu hastalık kaynaklı 65 yaş öncesindeki ölümlerin yaklaşık yarısının ölüm nedeni yine sigaradır."

"Bırak-Kazan 2006" kampanyasına katılmak isteyenlerin, 4 hafta süreyle sigara içmemeleri gerekiyor. Kampanyaya en az 1 yıldır sigara içen ve 18 yaşını doldurmuş herkes katılabiliyor.

Katılımcıların 1 Mayıs 2006 tarihinden önce katılım formunu doldurup, kampanya merkezine ulaştırmaları gerekiyor.

Yapılacak testler sonucunda sigara içmediği tespit edilen katılımcılar arasında çekilecek kurayla 6 bin YTL para ödülü kazanacak kişi, 2 bin 500 dolarlık Avrupa ödülü ile 10 bin dolarlık uluslararası büyük ödül kurasına da katılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber