Ölen SSK emeklilerinin aylıklarını çeken bankacıya 33 yıl hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2006 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öldükleri halde aylıkları SSK tarafından yatırılmaya devam edilen 4 emeklinin hesabındaki yaklaşık 80 bin YTL'yi, bu kişilere ait banka kartları ile çeken eski banka görevlisi hakkında, 10 yıl 5 aydan, 33 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Vakıflar Bankası Etlik Şubesi eski çalışanlarından Volkan Ö, Abdullah Dağ, Hasan Eryiğit, Eser Erkul ve Nezihe Kuzey isimli SSK emeklilerinin ölümlerinden sonra yatmaya devam eden emekli aylıklarını zimmetine geçirmek iddiasıyla yürütülen soruşturmada tutuklandı.

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Volkan Ö'nün 1990 yılında memur olarak çalışmaya başladığı banka şubesinde kredi, mevduat ve ATM kasası sorumlusu olarak görevlendirildiği, 2002 yılında geçirdiği soruşturma sonunda iş akdinin feshedildiği belirtildi.

İddianamede, Volkan Ö'nün yaşamlarını yitiren SSK emeklileri Hasan Eryiğit, Eser Erkul ve Nezihe Kuzey'in hesaplarına yatan aylıklarını da aynı yolla çektiği ve yaklaşık 80 bin YTL'yi zimmetine geçirdiği kaydedildi.

Volkan Ö. hakkında, 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu 160. maddesinde düzenlenen "zimmet" ve Türk Ceza Kanunu'nun 158. maddesinde yer alan "nitelikli dolandırıcılık" suçlarının birden fazla işlendiği gerekçesiyle 10 yıl 5 aydan 33 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber