Çelik: Taşınabilir okul modelini geliştiriyoruz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2006 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PREFABRİK OKULLAR DEPREMİ ÇAĞRIŞTIRDIĞI İÇİN İTİCİ GELİYOR

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlık olarak taşınabilir okul modelini geliştirdiklerini söyleyerek, prefabrik okulların takıntı haline getirilmemesi gerektiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir dizi inceleme ve açılışlara katılmak üzere Adapazarı'na geldi. İlk olarak Sakarya Valisi Nuri Okutan'ı makamında ziyaret eden Bakan Çelik, burada yaptığı açıklamada, prefabrik okulların takıntı haline getirilmemesi gerektiğini söyledi. Yeni Zelanda'ya yaptığı ziyarette orada da taşınabilir okul modelleri gördüğünü belirten Bakan Hüseyin Çelik, "Prefabrik okulları takıntı haline getirmenin anlamı yok. Bakanlık olarak taşınabilir okul modelini geliştirdik. Bazı illerde bunu uyguluyoruz. Sakarya'da 17 Ağustos depreminden sonra yapılan okullar da bunlara benziyor. Yeni Zelanda'ya gittiğimde buna benzer okullar vardı. Ancak son 2 yılda okul konusunda büyük gelişim sağladık. Sakarya'da gelecek yıl bin ek derslik yapılacak. Böylece okullardaki sıkışıklığı önlüyoruz. Aslında prefabrik okullardan sıkıntı yok. Onlar depremi çağrıştırdığı için itici geliyor" dedi.

Sakarya'nın şanslı illerden biri olduğunu da söyleyen Çelik, 56 bin bilgisayar kazandırıldığını kaydederek, "Başka şeylerle bakarak aslında kaliteyi kaçırıyoruz, görmüyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber