Karakolda cinayete 15'er yıl hapis

Sevdiği kızın amcası ve bir yakını tarafından jandarma karakolunda bıçaklanarak öldürülen gencin katil zanlıları için 15'er yıl hapis cezasına hükmedildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2013 12:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Karakolda cinayete 15'er yıl hapis

İddiaya göre, geçen yıl, Adana'nın Tuzla beldesinde yaşayan Şükrü Gök (20), sevdiği kızın babası M.E. ile yaşadığı tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine darbedildi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerince Tuzla Jandarma Karakolu'na götürülen taraflar, ifadeleri alınmak üzere bekletildikleri sırada, karakola gelen M.E'nin kardeşi Memet E. ve yakını Salih K, ışıkları kapattıktan sonra Şükrü Gök'ü vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı.

Gök, olay yerinde hayatını kaybederken, Memet E. ile Salih K, jandarmanın müdahalesiyle gözaltına alındı.

Polis ekiplerinin devraldığı cinayet soruşturmasının ardından iki şüpheli hakkında Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde "tasarlayarak adam öldürme" suçlamasıyla dava açıldı.

Davanın karar duruşmasında, avukatlarıyla beraber esasa ilişkin savunma yapan sanıklar, "tasarlayarak adam öldürme" suçlamasıyla 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

"Sevmenin bedeli ölüm olmamalıydı"

Şükrü Gök'ün yakınları, dava sonucunda çıkan kararın vicdanlarını rahatlatmadığını belirterek, olay günü şüpheliler dahil hiç kimsenin üst aramasının yapılmadığını iddia etti.

Şükrü Gök'ün ağabeyi Müslüm Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay günü gözaltı işleminin ardından karakola götürülen tarafların üst aramalarının yapılmış olması halinde kardeşinin ölmeyeceğini ifade etti. Kardeşinin öldürülmesini gerektirecek bir durumun olmadığını anlatan Gök, "Kardeşim çok sevdiği kızın babasına durumu açmaya çalıştığı sırada darbediliyor. Olay karakola intikal ettikten sonra karakol içinde bıçaklanıyor. Sevmenin bedeli ölüm olmamalıydı. Adam öldürmenin cezası da 15 yıl olmamalı, bu karar vicdanımızı rahatlatmadı. Adalet istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber