Ombudsman'dan ÖSYM'ye, İhtiyaç talebi doğal

Öğrencilerin sınav esnasında temel ihtiyaçlar için dışarı çıkma taleplerinin doğal olduğunu belirten Ombudsman, ÖSYM’nin bu tür durumlar için güvenlik tedbirleri almasını önerdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ombudsman'dan ÖSYM'ye, İhtiyaç talebi doğal

BAHAR ATAKAN

KPSS'de ortaya atılan kopya iddialarının ardından güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkaran ÖSYM'den şikayetçi olan bir velinin başvurusunu ombudsmanlık olarak da adlandırılan Kamu Denetçiliği Kurumu karara bağladı. Bir öğrenci velisinin yaptığı başvurudan merkezi sınavlara giren tüm adayları ilgilendirecek tavsiye kararı çıktı.

Tavsiye kararı var

YGS'de soruları çözdüğü sırada panik atak nedeniyle salondan çıkmak zorunda kalan ve güvenlik tedbirleri nedeniyle yeniden sınav salonuna alınmayan bir öğrencinin velisi, mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu. Yapılan inceleme sonucunda öğrencinin sınavının yenilenmesi talebini yerinde bulmayan Kamu Denetçiliği Kurumu, başvuruyu kısmen kabul ederek ÖSYM'ye tavsiyede bulunulmasına karar verdi. Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu tarafından verilen kararda, özetle şöyle denildi:

"Sınav sırasında aşırı stres ya da başka bir nedenden kaynaklanabilecek temel insani ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak uluslararası insan hakları sözleşmeleri ve anayasada yer alan eğitim ve öğretim hakkı çerçevesinde yasal düzenlemelere gidilmesi hususunda ÖSYM'ye tavsiyede bulunulmasına karar verildi.

Sınav esnasında stresin de tetiklediği ve tuvalet vb. gibi temel insani ihtiyaçların giderilmesi talebinin doğal olduğu düşünülmekte ve bu tür durumlarla ilgili olarak yeni tedbirlerin üzerinde çalışılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber