7 ilde hacker operasyonu: 20 gözaltı

Kişisel verilerini ele geçirdikleri kişilere şantaj yaptıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
7 ilde hacker operasyonu: 20 gözaltı

Jandarma ekiplerinin 7 ilde suç örgütüne yönelik eş zamanlı yaptığı operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 10 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, bir suç örgütüne yönelik Ankara, Van ve Mardin'in de aralarında bulunduğu 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Önceden belirlenen adreslere baskınlar düzenleyen jandarma ekipleri, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda, ruhsatsız tabanca, mermi, gizli kameralar, araç takibine yarayan cihazlar, ''böcek'' tabir edilen dinleme cihazları, dizüstü bilgisayarlar, el telsizleri, fatura ve kaşeler ele geçirildi.

Suç örgütünün, özel bilgilerini ele geçirdikleri kişilerden şantaj yoluyla haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

''Örgüt kurma, örgüt yoluyla haksız kazanç sağlama, rüşvet, kamu görevini usulsüz üstlenme, kişisel verileri ele geçirme, özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj'' suçlarını işledikleri iddia edilen zanlılar, ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber